Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı sedan otomobili

 Çevreci ve eğlenceli otomobil kavramıyla Cenevre'deyer alacak olan Toyota; Yeni Aygo, FCV Konsepti ve FV2 Konseptini otomobilseverlerin önüne çıkaracak..Gezegenimizin ilk hidrojen yakıt hücreli dört kapılı sedan otomobili FCV Konsepti ve direksiyon yerine vücut hareketleriyle yönlendirilen FV2, Cenevre Motor Show'da en çok ilgi görecek otomobillerden biri olmaya aday..




Araçlar genel olarak güncel Toyota tasarımlarıyla uyumlu görünürken çekik gözlü ve ledli farlar dikkat çekiyor.Özellikle FCV modeli liftback yapısıyla, Toyota Prius'un izinden giden bir çizgiye sahip! Cenevre’de 'J-Playful' tasarım teması ile yerini alacak olan Yeni Aygo, eğlenceli karakteri ile A segmentinde yeni bir soluk getirmek için yola çıktı. Yeni Aygo’nun tasarımcısı Baş Mühendis  David Terai, otomobili tasarlarken genç Japon kültüründen esinlendiğini belirtiyor.




Toyota Cenevre Motor Show’da ayrıca,hidrojen yakıt hücreli hibrit araç teknolojisinde gelinen son noktayı, FCV konseptin Avrupa prömiyerini de gerçekleştirecek. Çevreye sadece su buharı salan FCV konsept, dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı sedan otomobili olacak.Yeniliklerin öncüsü Toyota, 2014 Cenevre Motor Show’da “Yeniden Eğlenceli Sürüş” felsefesini yansıtan, kişiye özel teknolojileri ile sürüş keyfini farklı bir boyuta taşıyan FV2 konseptini de beğenilere sunacak.

 


FV2 de diğer otomobillerden farklı olarak direksiyon simidi kullanmak yerine sürücünün vücut hareketleri ile gidilecek yön belirleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..