Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli otomobilde devrim


Hibrid otomobilin öncü markası Toyota,elektrik motorlu otomobiller için kablosuz pil şarj sisteminin  testlerine başlayacağını duyurdu.6 milyon satışla dünyanın en çok satan hibrid otomobillerini imal eden Japonya markası, aküleri 90 dakikada şarj ederken kablo kullanmayacak. Otomobil teknolojilerinde olduğu gibi diğer elektrikli makinalarda da uygulanmasının önünü açabilecek bu teknoloji, yıllar önce, MR diğer adıyla Manyetik Rezonans'ın mucidi Tesla tarafından gündem getirlmişti.Bilindiği gibi MR'da manyetik bir sistemle, hastalığın teşhisi için üç boyutlu filmi çekiliyor.





Toyota tarafından yapılan açıklamada; yeni kablosuz şarj sisteminde manyetik rezonans teknolojisi kullanıldı. Yakın gelecekte pazara sunulması planlanan manyetik rezonans iletici aktarım sistemi; zeminde bulunan bir bobin sayesinde elektriği araçta bulunan ikinci bobine iletiyor ve akünün şarj olmasını sağlıyor. Testler için Japonya’nın Aichi Bölgesi’ndeki 3 ev pilot olarak seçilerek 3 adet Plug-in Hybrid araç sağlandı.



Bir yıl sürmesi planlanan testlerde, şarj özellikleri, şarj frekansı, kullanıcı memnuniyeti ve kullanım kolaylığı ölçümlenecek. Testler sonucunda; kablosuz şarj sistemi elektrik motorlu araçların kullanımına sunulacak. Toyota tarafından yapılan açıklamada elektrikli araçları teşvik edecek kablosuz şarj sistemi ile çevrenin çok daha fazla korunacağı görüşü de dile getirildi. 


Kablosuz Pil Şarj Sisteminin Temel Özellikleri

Şarj etme metodu
Manyetik Rezonans
Frekans
85 kHz
Voltaj
AC 200 V
Şarj etme gücü
2 kW
Şarj Süresi
90 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..