Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En ünlü pilotlar, en hızlı otomobiller geliyor

 Control 4, Ford Fiesta RX, Dodge Dart....Rallikros, en heyecanlı yarış serilerinden biri . 
Türkiye'de gerçekleştiriliyor. 
Avrupa ve Amerika'da  da büyük seyirci çeken yarışlar, tribünlerin  tıklım tıklım dolduğu yarış alanlarında yapılıyor.
 Bu yarış serisinin bir ayağıda Türkiye'de İstanbulpark'ta olacak. Aslında bu yarışları Avitaş'tan dolayı biraz biliyorum. Avitaş; otomobil ve otomotiv sektörü için kompozit malzemeler imal eden; Control 1, Control 2 , Control E ve Control 4 otomobillerini geliştiren,  uluslararası rallikroslarda yarışan otomobillerde 

(Ford Fiesta RX, Dodge Dart gibi) payı olan bir gizli kahraman.
Konuyla ilgili basın bülteni aşağıda yer alıyor...

2014 Motorsporları sezonu Dünya Şampiyonası seviyesinde yeni bir heyecana kavuştu. Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA, Rallikrosun hakettiği ünvanı ilk kez ilan ederek, dünya çapında tüm hayranların yüzünü güldürdü. IMG tarafından organize edilen FIA Dünya Rallikros Şampiyonası, önümüzdeki aylarda Jacques Villeneuve, Petter Solberg, 
 Ken Block ve Tanner Foust gibi
  Sewyirciler startı bekliyor.
Formula 1'den WRC yıldızlarına kadar birçok efsane pilotun tampon tampona yarışacağı müthiş bir mücadeleyle izleyenleri büyülemeye hazırlanıyor.

Sezonun açılışına günler sayılırken, Şampiyonaya yeni bir seri eklendi: RX Lites. Olsbergs MSE ve Avitaş Motorsport ortaklığı olan ve Londra merkezli First Corner Ltd tarafından organize edilecek tek marka serisinde amaç Rallikrosa yeni başlayanların ve özellikle gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve geleceğin yıldızlarınn yetişmeleri olarak belirlendi.

RX Lites tubular şasili, dört çeker ve 310 BHP gücünde arkadan motorlu bir Rallikros otomobili. Bugüne kadar birçok uluslararası şampiyonluk ünvanına sahip İsveçli Olsbergs MSE ile tasarım ve üretim yetkinliği olan AVİTAŞ Motorsport'un İstanbul Kurtköy'deki tesislerinde gerçekleştiriliyor. Benzersiz süspansiyon sistemi, pilotların sürüş karakterine göre sayısız kombinasyonda ayar yapma imkanı veriyor.

RX Lites Şampiyonası ilk olarak Mayıs ayında Montelegre Portekiz'de görücüye çıkacak. Sadece iki hafta sonra Birleşik Krallık'ta ikinci ayak yarışı yapılacak. Finlandiya ve İsveç'ten sonra ilk deniz aşırı yarış için Ağustos başında Kanada'da olacak. Eylül ayında İtalyan rallikros fanatiklerini selamladıktan sonra sezon 12 Ekim'de Intercity IstanbulPark'ta kapanacak.

Heyecanlı yarışlar
First Corner hem yarışan pilotlarına hem de Rallikros takipçilerine müthiş imkanlar sunuyor. 50'den fazla ülkede milyonlarca izleyiciye canlı yayınlanacak serinin Birleşik Krallık, Finlandiya, İsveç, İtalya ve Türkiye ayaklarında özel aktiviteler ve gösterilerle günün heyecan dozu artacak. İsteyen pilot otomobili satın alıp kendi takımını kurabilirken, isteyen tüm imkanlardan anahtar teslimi faydalanabilecek. 


Yedi yarış sonunda şampiyonluğunu ilan edecek pilotu ise rüya gibi bir ödül bekliyor. Dünya Rallikros Şampiyonasının Kasım ayında Arjantin'de gerçekleşecek son yarışında OlsbergsMSE'nin 600 BHP gücündeki  Süper Rallikros aracıyla yarışma hakkı, RX Lites Şampiyonunun olacak. Ayrıca seriyi ikinci ve üçüncü bitirenler de yine bu 600 BHP'lik canavarla tüm gün test yapma imkanına kavuşacak.

Dünyanın en hızlı gelişen ve son yıllarda en fazla dikkat çeken branşı olan Rallikrosun geleceği için çok önemli bir rol üstlenen RX Lites serisi aynı zamanda heyecanın dozunu arttırarak sezon boyunca tüm fanatiklere unutulmaz anlar vaad ediyor. Ayrıca geleceğin yıldızı olmayı hayal edenler için de, Dünya Şampiyonası seviyesinde gelmiş geçmiş en uygun bütçelerle yarışabilme imkanı sunuyor.

Daha detaylı bilgi ve Şampiyona koşullarıyla ilgili sorular için info@firstcorner.com adresini kullanabilirsiniz.

RX Lites 2014 Sezonu

3-4 Mayıs // Montalegre // Portekiz

24-25 Mayıs // Lydden hill // Birleşik Krallık
28-29 Haziran // Kuovola // Finlandiya
5-6 Temmuz // Höljes Motorstadion // İsveç
7-8 Ağustos // Grand Prix De Trois-Rivieres // Kanada
27-28 Eylül // Franciacorta International Circuit // Italya
11-12 Ekim // Intercity IstanbulPark // Türkiye

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..