Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

4 saniyede 100 km, Honda'dan..


Otomobil denince, hız, güç ve gösteriş kaçınılmaz oluyor.
Güncel kullanımın yanında motorsporları hem sportifliği, hemde limite kadar kullanımı, hemde somut bir delili ortaya koyuyor. Genelde, istisnalar hariç motorsporlarındaki başarılar araca güveni ve reklamı getiriyor. 





Motorsporlarında farklı rekorlar ve denemeler,her zaman ilgi çeker.Formula 1'den ayrı kalan Honda da, pistlere dönmeden önce farklı bir güç gösterisi yaptı..

Dünyanın en büyük içten yanmalı motor üreticisi Honda, 1000 cc’lik motoruyla çim biçme makinesine hız rekoru kırdırdı. 2015 yılında Formula 1’e dönüş yapacak olan Honda, VTR Firestorm’un motoruyla bir çim biçme makinesini 187,60 km/s’lik hıza ulaştırdı.

Geçtiğimiz yıl 27 milyon 400 bin otomobil, motosiklet ve güç ürünü üreten Honda, VTR Firestorm motosikletinin 109 HP’lik 1000 cc motoruyla bir çim biçme makinesini 187,60 km/s’lik hıza ulaştırarak Guiness Dünya Rekoru kayıtlarına girdi.




2015 yılında Formula 1’e dönüş yapacak olan Honda, motorsporlarındaki hızını ve motorlarının performansını her alanda tescillemeyi sürdürüyor. Honda İngiltere, hız rekoru denemesi için İngiltere Turing Otomobil Şampiyonası’nda üretici desteği verdiği Team Dynamics ekibini görevlendirdi. Honda HF2620 çim biçme makinesini baştan aşağıya yenileyen ekip, tamamen yeni bir şasi üretmenin yanı sıra Honda VTR Firestorm’dan alınan 1000 cc’lik motor kullandı. Orijinal çim biçme makinesi görüntüsüne sadık kalınması için büyük çaba harcayan ekip gövdeyi karbon fiberden üretirken çim haznesini de yakıt deposu, yüksek kapasiteli yağ soğutucu ve ikincil su soğutucusu olarak kullandı. Tekerleklerse bir ATV’den alındı. Yeniden tasarlanmış olmasına rağmen çim biçebilme özelliğini korumayı başaran ekip, bunun için dakikada 4000 devir yapabilen bir elektrikli motora görev verdi.


 


0-100 km/s hızlanma sadece 4 saniye
Gerçekleştirilen mühendislik eseri, 140 kg’lik ağırlığına karşılık 109 HP güç ve 96 Nm tork verisinin ötesinde ton başına 532 HP’lik güce sahip oldu. Sadece 4 saniyede 0’dan 100 km/s’lik hıza ulaşan çim biçme makinesinin maksimum hızıysa 209 km/s.


100 metrelik hız radarı menzilinde bulunan zamanı tutmayla görevli memurlar, çim biçme makinesinin her iki yönde de hızını ölçtüler ve iki yöndeki hızların ortalaması olan 187 km/s, Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Ancak rekorun kaydedilmesinden önce elbette makinenin bir çim biçme görevi yapıp yapamadığını da kontrol ettiler. Böylece Team Dynamics tarafından geliştirilen çim biçme makinesi, 109 HP günündeki 1000 cc’lik motoruyla bir önceki rekordan 46,25 km/s daha yüksek bir hıza ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..