Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İzmir'de heyecan dolu dakikalar


İzmir, İstanbul'dan sonra motorsporları açısından en faal şehir konumunda. Üçüncü büyük il olmanın yanında bir piste sahip olması da etkili.Bu arada akla otomotiv firmaları geliyor.Ancak 10 Nisan'da ihaleyle satılacak BMC'nin yanı sıra İndeks adlı firmaları var. Onlarında bu konuda zaten pek bir çalışması yok. Yıllar önce ülkemiz için bir ilk olan uluslararası bir yarışta; BMC Fatih markalı aracımız boy göstermişti.Dakar'ın zorlu şartlarında yarışan BMC, yıllara inat bakımsız olmasına rağmen direniyor.


 Posche ler pistte


Bugüne gelirsek, İzmir otomobilseverleri güzel bir haftasonu yaşattı..
Türkiye Pist Şampiyonası’nın İzmir Park’taki açılış yarışı, 15 bin biletli yarışseverin desteği ile nefes kesen mücadelere sahne oldu




Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından organize edilen, 2014 Türkiye Pist Şampiyonası’nın ilk ayağı, 6 Nisan Pazar günü İzmir Park’ta koşuldu. 15 aracın start aldığı yarışa seyircilerin yoğun ilgisi vardı. Yaklaşık 15 bin biletli yarışsever, güneşli havayı da fırsat bilip sezonun ilk pist mücadelesini yakından izleme şansı buldu.


Antrenman ve sıralama turlarının ardından İzmir Park’ta heyecan Süper Grup yarışları ile başladı. Süper Grup ilk yarışında Borusan Otomotiv Motorsport takımından BMW 320 TC ile Levent Kocabıyık birinci olurken, takım arkadaşı İbrahim Okyay BMW 320 ile ikinci ve Honda Civic Type-R ile ferdi yarışan Ahmet Mutlubaş üçüncü oldular.




Seyircilerin büyük bir heyecanla beklediği Maxi Grup yarışında ise Ülkü Motorsport pilotu Ümit Ülkü sıralama turlarında kaydettiği en iyi derece ile ilk cepten start alma hakkı kazandı. Maxi Grup birinci yarışta Loft T-Max Racing’den Ayhan Germirli birinci olurken, podyumun diğer basamaklarını tüm yarış boyunca başa baş bir mücadele sergileyen Ülkü Motorsport pilotları Adem Seçilmiş - Ali Özerinç arasındaki çekişme belirledi. Porsche 997 GT3 ile mücadele eden iki pilottan Ali Özerinç son turda yaptığı atakla ikinci basamağı alırken, Adem Seçilmiş üçüncü oldu. Yarışa ilk sırada başlayan Ümit Ülkü ise Porsche 997 GT3’ünde start sırasında yaşadığı mekanik arıza sonucu yarış dışı kaldı.


Günün ikinci yarışlarında ise Süper Grupta podyumun ilk iki basamağı değişmedi. Borusan Otomotiv Motorsport Takımı’ndan Levent Kocabıyık bir kez daha birinciliğin sahibi olurken, aynı takımdan İbrahim Okyay ikinci, Ülkü Motorsport Takımı’ndan Muhammed Ali Ülkü de Honda Civic Type-R ile üçüncü oldu.


Maxi Grup ikinci yarışında ise Ayhan Germirli BMW M3 ile ikinci kez birinci olurken, Porsche 997 GT3 ile Ülkü Motorspor pilotu Galip Atar ikinci, yine Porsche 997 GT3 ile aynı takımdan Ali Özerinç üçüncü sırada yer aldı.


Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası’na, 07-08 Haziran tarihlerinde İzmit Körfez Pisti’nde yapılacak ikinci ayak yarışları ile devam edilecek…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..