Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bir hareketlilik mi var; BMC, Autoshow, Ralli..

bakımlı bir klasik bir otomobilBMC,  nihayet satılırken  özellikle otomobilde; vergi, kredi oranları, model yenileme tarihleri, döviz gibi nedenlerle önceki seneye göre satışların düşmesi beklenerek 2 yılda bir yapılan hatta uluslararası otomobil fuarlarıyla boy ölçüşen İstanbul AutoShow'un tarihide belli oldu..
Evet, son karar; ülkemizin en büyük otomobil fuarı,  
21 ile 31 Mayıs 2015 tarihlerinde Beylikdüzü Tüyap Fuar 
ve Kongre Merkezi'nde yapılacak..
  Otomobil ve ticari araçlar, yenilenir veya makyajlanırken

 son yıllarda iflas noktasına gelen , en büyük yerli otomotiv şirketimiz BMC, yılan hikayesine dönen süreçte dün, uzun süre flört ettiği Ethem Sancak ile masaya oturdu. 985 milyon TL'den satışa çıkarılan firma, ihalede en son  teklif 725 milyon Lira.
 2 Mayıs Cuma günü fon kurulu, durumu değerlendirerek son kararını verecek.
İhaleye Ethem Sancak'a ait ES Mali Yatırım Danışmanlık A.Ş. firması teklif verdi.İhalede başka kimse görünmüyor. Başka teklif veren firmanın da olmaması ilginç!
Sonuç olarak, BMC'nin ayağa kalkması, ülke ekonomisine katkısının olması, dolaylı yollardan da olsa işbirliği yaptığı firmaların iş hacimlerinin artması, çalışanlarının ve  diğer firmaların alacaklılarının ödenmesi için şimdilik  en olumlu adımdır..
Bir internete sitesinde ise ES Mali Yatırımlar firmasının  Katarlı bir ortak alabilme ihtimalinden de bahsediliyordu!
İlki geçen sene düzenlenen  Istanbul Concours d’Elegance 2014,  klasik otomobilelrin katıldığı güzellik  ve zerafet yarışması 7-8 Haziran 2014 tarihlerinde Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak..

Dünya OffShore 225 Şampiyonası son iki yıldır Türkiye'de yapılmıyor..10 yıla yakın bir süredir Türkiye deniz ve göllerinde yapulan yarışma televizyondan naklen yayınlanıyordu..Katarda yapılan yarışta , Türk Ekibi Stihl, Dünya Şampiyonu oldu..
2015 yılından itibaren Avrupa ve Türkiye pazarından çekilecek olabn Chevrolet'de yavaş yavaş çalışanlar ayrılıyor veya kardeş marka Opel'e geçmeye başladılar..

 Chevrolet SW
Motorsporlarında   ise ilk yarışlar geçildi, yeni etaplar yapılıyor ve havaların ısınmasıyla ralliler, 
off road ve diğer motorsporları etkinlikleri hız kazanmaya başladı. Hafta sonları farklı bir şeyler yapmak isterseniz, bence bu yarışları değerlendirin...
Tarihi ve turistik yerli tanıtma amaçlı olan uluslararası  
Allgaeu - Orient Rallisi'nin 
Türkiye etabı, 6 Mayıs 2014 tarihinde Sultanahmet Meydanı'ndan start alacak..Yarış 3 Mayıs'ta Almanya'dan başlayacak..Ralliye 20 ülkeden 600 ekip katılıyor..

2 yorum:

  1. Ethem Sancak alacak diyorlardı gerçekten de sadece o ihaleye katıldı.?? ilginç yabancı firmalar kesin katılır diyordum. Ben de Türkiye den birilerinin BMC'yi almasını isterim fakat. 800 milyon dolara alıp 1,5 milyar dolara yabancılara satılırsa yazık olur. Alacaklarsa madem sermaye ve fabrika Türkiye'de kalsın yabancılara meze olursa yazık olur. Dev kasa çekici yapacaklardı yazık oldu. İnşallah hayırlı olur.

    YanıtlaSil
  2. Aslında Hattat, Tümosan, Sanko/MST/Başak Traktör, Bayraktar, veya güçlü bir BMC bayii gibi otomotivin içindeki bir şirket alsaydı çok iyi olurdu.Petrol Ofisi bire alnıp OMV'ye beşe stıldı, örneğin. İnşallah BMC yine Türkiye de kalır ve modern bir dünya markası olur.Ortak olacak Katar sermayesinin hareketleride çok önemli!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..