Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Klasik Otomobiller 19 Mayıs'ta Samsun'daydılar

 Siyah ve klasik Klasik otomobiller ve sürücüleri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na, Soma Maden Ocağı'nda yaşanan facia sebebiyle siyah kıyafet ve siyah kurdelayla yer aldılar.. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ,bu yılın ilk şehir dışı etkinliği olarak 55 otomobille Samsun'a katılırken Samsunlular'ın yoğun ilgisiyle karşılaştılar.
Sektörün önde gelen sentetik motor yağı markası Mobil 1, klasik otomobil tutkunlarıyla işbirliğini 2014 yılında da çeşitli etkinliklerle sürdürüyor. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyelerinin bu yılki ilk şehir dışı aktivitesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Samsun etkinlikleri oldu. 
İKOD İKOD’a bağlı klasik otomobil tutkunları 17 Mayıs günü Kadıköy Hasanpaşa Yeni Salıpazarı otoparkında buluştu.İKOD Üyeleri, motorları Mobil 1 sentetik motor yağları ile korunan ve bir döneme damgasını vurmuş araçlarıyla “SOMA” yazarak yaşanan facianın ve büyük acının bir daha tekrarlanmaması dileğinde bulundular. 
Amerikanlar.. 150 kişiden oluşan kafile siyah kıyafetleri ve baretleriyle vefat eden işçiler anısına 3 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi ve yola çıkılırken araçlara siyah kurdeleler bağlandı.
Ertesi gün Samsun’a varan klasik otomobil tutkunları, Tütün İskelesi, Arkeoloji-Etnografya ve Gazi Müzesi gibi tarihi değeri olan noktaları, ayrıca Atatürk ve 18 silah arkadaşını Samsun’a getiren ve sonradan mini bir müzeye çevrilen Bandırma Vapuru replikasını da ziyaret ettiler.
Gün içinde kent meydanında sergilenen Mobil 1 logolu klasik otomobillere Samsunluların ilgisi büyük oldu. 
klasik otolar Samsun'daydı İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yanı sıra diğer ulusal bayram etkinliklerine de katılma kararı aldıklarını belirterek, Mobil 1 ile birlikteliklerini şu sözlerle değerlendirdi:
“İKOD olarak cumhuriyet ruhu ve ulusal bayram bilincini klasik otomobillerimizin ruhuyla bütünleştirip tüm bayramlarımızı halkımızla birlikte kutlamayı hedefliyoruz. 
 Eski otomobiller bakımlı halleriyle büyük ilgi gördü. Böylesine yoğun bir etkinlik takviminde bizim için çok önemli olan klasik otomobillerimizin yarım asrı devirmiş değerli motorlarını en iyi şekilde Mobil 1 sentetik motor yağları ile koruyoruz. Mobil 1 ile işbirliğimiz ve güvenimiz bundan sonra da aynı şekilde sürecek.”
  siyah delikanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..