Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

3Gen, BMC, Mercedes, Mitsubishi, VW, Isuzu, İveco'da Neler Oluyor

 Yerli elektrikli otomobil projesi 3Gen; yakın zamanda bir sürpriz yapabilir...Bilindiği gibi Sapmaz Cars olarak elektrikli ve hibrid seçeneklerinin yanında iki kapılı bir spor ve sedan olmak üzere, şu ani tibariyle iki model görünüyor. Bunun dışında farklı çalışmalar olacak mı? Bunu da zaman gösterecek ( https://twitter.com/SapmazCars)Sosyal medyayı en iyi kullanan 50 marka içinde otomotiv sektörü olarak 13'cü sırada ki



Volkswagen'i görüyoruz. 31'ci sıradaki Mercedes Benz ise otomotiv alanındaki ikinci marka oluyor. VW'nin Facebook takipçisi 3 097 090, Twitter ise 800
Mercedes'in ise Facebook 1 229 906, Twitter takipçisi 57 209.





BMC, Es Mali Yatrımlar tarafından ihale yoluyla alındıktan sonra yeni ortak arayışları;
Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi (Qatar Armed Forces Industry Committee) tarafından sonlandı.BMC'nin ayağa kalkması adına ihalenin sonuçlanması çok iyi bir adım.Ancak ; marka artık % 100 yerli bir şirket değil.Zaman içinde neler olacak yaşayıp göreceğiz.Bu arada, imal edilecek ilk aracın, silahlı kuvvetlerin vazgeçilmezi olan Kirpi olacağı sürpriz olmayacak.Kirpi'den sonra ise Procity adlı alaçak tabanlı otobüs ikinci sırayı alabilir..





Türkiye'de hafif kamyon ve midibüs imal eden Anadolu Isuzu, uzun süre raflarda bekleyen D-Max'i de üretmeye başladı. Yakın zamanda F serisi kamyonlar, Gebze'de bantlardan çıkacak.Tübitak işbirliğiyle yakın gelecekte de elektrikli bir otobüs yola çıkacak.Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirirlen Busworld istanbul Fuarı'nda 12 metrelik yeni bir otobüs tanıtmıştı.Ticari araç ve farklı güçlerde motor üreten bir dünya markası olan Isuzu; bu araçta Amerikan malı Cummins markalı bir motor kullanması ilginç bir durum olarak göze çarpıyor.

Türkiye'de Temsa tarafından üretilip satışa sunulan Mitsubishi Canter modeli yenilenerek satışa sunuluyor.Yeni Canter daha düşük yakıt harcıyor. Canter TFB85 MT modelinin fiyatı 97.693 TL'den başlıyor.


Bakanlar Kurulu'nun yeni kararına göre üst düzey görevliler hariç diğer makam aracı ihtiyacı yerli kaynaklardan karşılanacak.İyi bir haber ama çok geç kalmış bir haber!


 



Iveco, bir klasik haline gelen Daily modelini yeniledi.İtalya'da tanıtlan araç yıl sonuna doğru Türkiye'de satılmaya başlanacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..