Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Mercedes'ten Al Haberi

Yıllardır YILDIZ kalabilmek; belli bir sorumluluğu, üst düzey kaliteyi ve her daim çekici tasarımları da gerektiriyor..Araştırma, motorsporlarında yeni teknolojileri uygulamak ve sosyal görevler almakta, tamamlayıcı unsurlardan bir kaçı;Mercedes AMG Petronas Formula 1 yarışlarında, genel sıralamada ilk iki sırada yer alırken üst üste 7'inci kez podyuma çıkıyor..Diğer taraftan Sağlık  Gönüllüleri Türkiye olarak ''Özel Ödül'' e layık görülürken araç satışında da rekora hazırlanıyor..


 7 kez podyumda bir yıldız var.



F1'de, sezonun yedinci yarışı olan Kanada’da Mercedes AMG Petronas pilotu Nico Rosberg, yarışı ikinci sırada bitirerek bir kez daha podyuma çıkmayı başardı. Yılın ilk yarışı Melbourne’de birinciliği elde eden, Rosberg sonraki dört yarışta takım arkadaşı Hamilton’ın ardından ikinci olmuştu. Monaco’da bir kez daha podyuma çıkan Alman pilot, Kanada’da ikinciliği elde ederek pilotlar sıralamasındaki liderliğini perçinledi. Kanada Grand Prix’i Red Bull pilotu Daniel Ricciardo kazandı.


Yarışa pole pozisyonunda başlayan Nico Rosberg, son dört tur kala liderliği Daniel Ricciardo’ya kaptırırken, ikinci sırada motor çalıştıran Lewis Hamilton ise 46. turda kinetik motor jeneratör ünitesindeki (MGU-K)arıza nedeniyle yarış dışı kaldı. Nico Rosberg pilotlar şampiyonasında 140 puanla lider durumda bulunurken, Lewis Hamilton da 118 puanla ikinci sırada yer alıyor. Takımlar şampiyonasında ise Mercedes AMG Petronas, 258 puanla ile Red Bull’un 119 puan önünde bulunuyor.


Kanada Grand Prix’ı sonrası konuşan Nico Rosberg, “Dünkü yarış büyük bir mücadeleye sahne oldu. İlk sırayı korumak için fazlasıyla mücadele verdim fakat motor jeneratör ünitesindeki arıza nedeniyle araçta sorun yaşadım. Bu süreçte arka frenlerin fazla ısınmasına bir çare bulmak için uğraştım. Zor bir günde ikinci sırayı almaktan dolayı oldukça mutluyum, şampiyona liderliği için bu puanlara ihtiyacım vardı” şeklinde konuştu.





Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Lewis Hamilton, “Elimden gelenin en iyisini yaptığım bir yarıştı ama maalesef benim günüm değildi. Motor jeneratör ünitesindeki aksaklık nedeniyle frenler fazla ısındı ve pitten çıktıktan sonra yarış dışı kaldım. Fakat Nico’nun aynı problemleri yaşamasına rağmen ikinci olması takımımız adına harika. Bu sezon, ikinci kez yarışı bitiremedim, pilotlar şampiyonası için farkı kapatmak için daha fazla çalışmam gerekecek” dedi.



· Mercedes-Benz Türk’ün MobileKids projesi, Sağlık Gönüllüleri Türkiye tarafından, trafikte güvenlik bilincinin geliştirilmesini ve böylece sağlıklı yaşam süresinin uzun olmasını sağlayacak bir proje olması nedeniyle “Özel Ödüle” layık görüldü .


· Türkiye’nin yanı sıra Mercedes-Benz Türk ana şirketi Daimler AG’nin temsil edildiği pek çok ülkede gerçekleştirilen ‘MobileKids Projesi’ ile 7-14 yaş arası ilköğretim çağı çocuklarının trafik bilgisini ve farkındalığını artırmak, trafik ile ilgili kavram, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak amaçlanıyor.


Sağlık Gönüllüleri Türkiye (SGT) tarafından sekizinci kez düzenlenen “Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri” kapsamında, Mercedes-Benz Türk’ün MobileKids Projesi’ne “Özel Ödül” verildi. Bu yılki teması “Sağlık Bilinci ve Medya’ olan Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri”nin jürisi, Mercedes-Benz Türk’ün MobileKids Projesi’ni, trafikte güvenlik bilincinin geliştirilmesini ve böylece sağlıklı yaşam süresinin uzun olmasını sağlayacak bir proje olması nedeniyle “Özel Ödül”e layık buldu.


Sağlık Gönüllüleri Türkiye’nin (SGT) sağlık bilincinin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla düzenlediği ‘Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri”nde bu yılki tema ile özellikle medyanın ülkemizdeki toplumsal ve kişisel sağlığın gelişimine daha çok katkı sunmasını teşvik etmek hedefleniyor. Sağlık sektöründen ve sağlık medyasından kişi ve kurumların ödüllendirildiği organizasyonda, projeler özellikle insan ve toplum sağlığına yaptığı katkı açısından değerlendiriliyor.



MobileKids, trafik bilincini geliştirerek çocukları koruyor


Mercedes-Benz Türk ana şirketi Daimler AG’nin, 2001 yılında dünyanın ilk ve en büyük yol güvenliği girişimi olarak başlattığı MobileKids, 2013 yılından bu yana da Türkiye'de uygulanıyor. Mercedes-Benz Türk ve TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘MobileKids Projesi’ ile 7-14 yaş arası ilköğretim çağı çocuklarının trafik bilgisini ve farkındalığını artırmak, trafik ile ilgili kavram, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak amaçlanıyor. Daimler tarafından gerçekleştirilen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının çok önemli bir parçası olarak 10 yıldan uzun bir süredir geliştirilmekte olan MobileKids, çocuklara için hazırlanan eğitim malzemesi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda ebeveynlere de çocuklarını daha iyi korumaları ve eğitmeleri için yardımcı oluyor.


Eğitimler Ateşböceği Aracı’nda yapılıyor


MobileKids Trafik Eğitim Programı, özel olarak üretilen ve çocukların program içeriklerini uygulayabilecekleri özel donanım ve malzemeye sahip olan ve “Tematik Ateşböceği”olarak tanımlanan bir dorse ile gerçekleştiriliyor. Okul bahçelerine yerleştirilen Trafik Ateşböceği’nde her çocuğa 6 saatlik bir eğitim veriliyor. Daimler’in global düzeyde, birçok ülkede uyguladığı trafik eğitim programı “MobileKids” programından uyarlanarak geliştirilen Türkiye eğitim programı, temel trafik kavramları, trafikte dikkat, trafik kuralları, karşıdan karşıya geçme ve trafikte özel durumlar gibi modüllerden oluşuyor ve bu konularda çocukların yetkinliklerini artırmak hedefleniyor.



MobileKids aileleri de eğitiyor


Trafik Ateşböceği'nin yanı sıra projenin bir diğer önemli aracını oluşturan MobileKids web sitesi (www.tr.mobilekids.net) içerdiği trafik konulu oyunlarla çocuklara eğlenerek öğrenme fırsatı sunarken, ailelerine trafik eğitimi konusunda yararlı bilgiler de veriyor. Gelişmeleri sosyal medyada da paylaşmak için projenin ayrıca bir Facebook sayfası da bulunuyor.


Trafikte çocuk güvenliği alanındaki bu uluslararası eğitim programı MobileKids'in ev sahibi ülkesi Almanya’nın yanı sıra Hindistan, Malezya, İsrail, İtalya, Çin ve Macaristan dahil olmak üzere, birçok ülkeden çocuk MobileKids programına katıldı. Global ölçekte 1,3 milyonun üzerinde çocuk yol trafiğinin tehlikeleri konusunda bilinçlendirildi ve güvenlik eğitimi aldı.



Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında da satış rakamlarını yukarıya taşımayı, pazar payını artırarak güçlü konumunu korumayı hedefliyor.


Türkiye kamyon pazarında liderliğini sürdüren Mercedes-Benz Türk’ün yetkili bayileri, Haziran başında düzenlenen bayi toplantısı ile bir araya geldiler. Mükemmelliğe adanarak çalışmalarını sürdüren Mercedes-Benz Türk bayi teşkilatı, düzenlenen bu geniş katılımlı bayi toplantısı ile sektörün nabzını tutmaya devam ederken, 2014 yılı sonu itibariyle de kendi rekorlarını kırmaya hazırlanıyor.




Bayi toplantısı programı kapsamında, Mercedes-Benz Kamyon Grubu’nun Türkiye pazarındaki faaliyetleri değerlendirildi. Katılan bayi yöneticileri, satış müdürleri, birinci ve ikinci el bayi satış danışmanları, Türkiye ve dünya genelinde sektördeki gelişmeler Mercedes markasının pozisyonu ve geleceğe yönelik hedef ve programları hakkında bilgilendirildiler. Toplantıda müşteri memnuniyeti endeksi kriterleri kapsamında yapılan ölçümleme sonuçları açıklandı ve CSI alanında en iyiler ödüllendirildi.


Mercedes-Benz Türk yöneticileri, düzenlenen toplantı sırasında 2014 yılı sonuna kadar kamyon pazarındaki paylarını artırıp, pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi yatırımlarını sürdürmeyi, müşteri ve pazar beklentileri doğrultusunda ürün portföyünü geliştirip genişletmeyi hedeflediklerini ifade ettiler. Bayi, çalışan ve tedarikçi işbirliği ile başarılı bir yıl geçirmeyi beklediklerini belirten katılımcılar, kurulan birebir ve uzun soluklu temaslar ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutma konusunda da kararlılıklarını belirttiler.


Kamyon ekiplerini bir kez daha bir araya getiren bayi toplantısı, Mercedes-Benz Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır’ın tüm Mercedes-Benz bayilerine gösterdikleri üstün performans ve başarıdan dolayı tebrik ve teşekkürlerini iletmesi ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..