Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kamuoyu Açıklaması; Sporda şiddet!

Türkiye Otomobil  Sporları Federasyonu, TOSFED'in Atlantis Rallisi'nde gerçekleşen olaylar ile ilgili basın açıklaması aşağıda yer alıyor..
22 Haziran pazar gunu İzmir Seferihisar ilçesinde, Batı Anadolu Motorsporları Kulubü (BMS) tarafından düzenlenen ve federasyonumuz 2014 faaliyet programında yer alan 1. Atlantis Rallisi´ne İzmir bölgesinden katılan lisanslı sporcularımız
Taner Şengezener-Bora Yılmaz, müsabaka
esnasında tatsız bir olay yaşamıştır.

Seferihisar-Sığacık´ta yer alan Teos Marina içerisindeki servis alanında; diğer ekipler gibi araçlarının bakım ve ikmalleri yapıldıktan sonra Seferihisar-İzmir karayolunda, özel etap etap olarak adlandırılan ‘trafiğe kapalı’ Gödence etabına doğru transfer etabında hareket halindeyken saat 15:00 sularında; İzmir Valiliği’n tahsis edilen makam aracı tarafından önü kesilerek durdurulan sporcularımız arkadan gelen ikinci bir araçtaki kişilerinde dahil olması ile 6-7 kişi tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır. Baş ve sırt bölgelerine aldıkları darbeler aynı gün Seferihisar Devlet Hastanesi´nden aldıkları darp raporu ile de belgelenmiş olup,  ayni gün Urla Jandarma Karakolu´na giderek şikayet başvurusunda bulunan sporcularımız yaşadığı bu talihsiz olay esnasında yarış mahallinde bulunan TOSFED Başkanı Metin Çeker, jandarma ve emniyet yetkilileri ile görüşerek konunun hassasiyetini dile getirmiş, 23 Haziran Pazartesi günü genel sekreterimiz tarafından ilgili makamlara konu ile ilgili gerekli yazılar yazılarak konunun takibine başlanmıştır.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu olarak olayı kınadığımızı bildirir, konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak isteriz.
Bilgi için  http://www.tosfed.org.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..