Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Fiat Promaster City veya Ram Doblo!

Bursa'dan Amerika'ya yerli araç ihracatı, yeni bir ivme kazanıyor, Tofaş üretimi Doblo, en yüksek güç paketiyle , kovboyların ülkesinde yollara çıkacak.. 2.4 litrelik Tigershark Multiair II motor, yeni adıyla Ram Promaster City'e 178 beygirlik bir güç sağlıyor.

Promaster City



Araç, Amerikan normları için elden geçirilip özellikle ön tasarımda yapılan değişiklerle  ortaya çıkarken, rakipleri;

 ilk modelleri Gölcük'ten giden Ford Transit Connect, Karsan V1'in bir dönem rakibi olan Nissan NV200 ve onun ikizi Chevrolet City Express oluyor...


Ram


Seri üretim olarak tarihin en yüksek güce, vitese ve büyüklüğe sahip Doblo'su, Kuzey Amerika'da van modeli için 22 000, binek versiyonu için 25 000 Dolar fiyat belirlenmiş.
Bu etiketler baz versiyonlar için geçerli.




Tasarım anlamında, Fiat Doblo'nun en farklı seçeneği olan Ram Promaster City'nin en büyük rakibi Transit Connect'in en güçlü versiyonu ise 169 beygir gücünde 2.5 litrelik bir motorla yollara çıkıyor.




9 ileri otomatik vitesli City; daha çok Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'ne hitap eden RAM markasının; pikap (1500, 2500, 3500), C/V Tradesman ve Promaster (Fiat Ducato)'dan oluşan ürün gamının dördüncü modeli oldu.




İç tasarımda koltuk,  gösterge tablosu ve orta konsol yenilenirken, 2021 yıına kadar en az 175 bin adet ihracat hedefleniyor..



Diğer taraftan Amerika'ya araç ihracatı olarak; Uzel'in  önceki yıllarda imal ettiği Massey Ferguson traktörleri, Otosan üretimi Ford Transit Connect ve Adana'da üretilen Temsa TS serisi otobüsleri Tofaş imzalı RAM promaster City takip ediyor..




Önümüzdeki süreçte yenilenecek Doblo'nun, fotoğraflarda görülen yenilikleri taşıması muhtemel.Tabii ki, Opel ve Vauxhall Combo'nun da!

2 yorum:

  1. Ön tasarımı hoşuma gitmedi:( olduğu gibi bırıkıp Dodge amblemi koysalar daha iyi olurmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Ön tasarım konusunda biraz daha çalışabilirlerdi..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..