Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni lastik basınç kontrol sistemi zorunlu

Güvenlik konusunda yeni bir uygulama daha yürürlüğe girecek..
Yeni düzenlemeyle, M1 ve N1 sınıfı hafif ticari araçlarda 1 Kasım’da zorunlu hale geliyor
Brisa, Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde 1,3 tonun altındaki M1* ve N1* sınıfına ait hafif ticari araçlarda 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek yeni lastik basınç kontrol sistemi uygulamasının, araçtan kaynaklanan kazalarda önemli oranda düşüş sağlayacağına dikkat çekiyor.

Brisa, Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde Tip Onay Belgesi’ne (Type Approval Certificate) sahip 1,3 tonun altındaki M1 ve N1 sınıfına ait hafif ticari araçlarda 1 Kasım’dan itibaren zorunlu olacak lastik basınç kontrol sistemi düzenlemesine destek veriyor.
Lastik basınç izleme sistemi, yeni tip onay alacak M1 ve N1 araçlarda 1 Kasım 2012’den itibaren zorunlu olarak uygulanıyor. Tip onayı mevcut M1 ve N1 yeni araçlarda ise 1 Kasım 2014’te zorunlu olacak uygulamayla standart hale getirilen lastik basınç kontrol sisteminde sürücü, lastik basınçlarındaki azalmayı veya havası hızla inen bir lastiği ekranında anında görüp, gerekli müdahaleyi yapabiliyor.
Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Brisa olarak güvenli bir sürüşün lastikte başladığını biliyoruz. Bu doğrultuda, yola çıkacak sürücüleri araç ve lastik bakımlarını düzenli yaptırmaları konusunda sürekli uyarıyor ve farkındalığı güçlendirmek amacıyla IDO İskeleleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda etkinlikler düzenliyoruz. Uzun zamandır yaratmaya çalıştığımız bu bilinçle paralel olan bu yasal düzenlemeyi, sektörün oyun kurucularından biri olarak destekliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..