Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni elektrikli otomobilin adı Bozok E

Yerli otomobille ilgili araştırma geliştirme  çalışmaları,
 firma ve üniversite sahalarında sürerken; çevre kirliliği, maliyet gibi konular ise bu faaliyetleri hızlandırıyor..Erozyon, susuzluk, değişen iklimler,
 farklı ve yenilenebilir  enerji kaynaklarını ön sıralara çekiyor..

 Eğitim - öğretim kurumlarında hazırlanan araçlar , altyapı oluştururken yeniliklerin d uygulanabilr hale gelmesini sağlıyor..
Bozok Üniversitesi  Yozgat Meslek Yüksekokulu öğrencileri,  “BOZOK E”  ismini verdikleri elektrik enerjisiyle çalışan bir otomobil üretti. Saatte 60 kilometre hız yapabilen otomobil,
 tam şarj edildiğinde ortalama 100 kilometre yol alabiliyor.
Öğrenciler tarafından üretilen “BOZOK E” isimli elektrikli araç, TÜBİTAK tarafından İzmit’in Körfez ilçesinde 16-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Türkiye Üniversitelerarası Güneş Enerjili Araç ve Elektrikli Otomobil' yarışlarına katılacak. Araç TÜBİTAK'ın düzenlediği elektromobil' kategorisinde yarışacak. Bu kategorideki yarışlarda araçlara enerji ölçüm cihazı takılarak araçlardan en az enerjiyle yarışı tamamlamaları istenecek.
Far, stop lambaları ve park lambasının da bulunduğu çift motorlu araçta tasarlanmış 3 bin watt (3 KW) batarya bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak. 40 üniversiteden yarışmacıların katılacağı Formula G-Güneş Arabaları Yarışlarında 41 takım, Hidro-mobil-Hidrojen Enerjili Araba yarışlarında ise 24 takım yarışacak.

Fotoğraf, Bozok Üniversitesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..