Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lassa V1 ve Volkicar

Türkiye'nin yerli spor otomobili Volkicar'lardan oluşan yarış organizasyonu V1;
tüm hızıyla devam ediyor..Sadece yarış için imal edilen otomobile yurdışından da talep var.Yarış dünyasının önde gelen isimleri güçlerini Volkicar'la birleştirince ortaya muhteşem görüntüler çıkıyor. Yarışları yerinde izlemek için onbinlerce Aydın’lı Malazgirt meydanına akın ederken


Volkicar


 tüm Türkiye’deki otomobil sporu sevenler NTV Spor’un başına geçti. Bu yarışa heyecan katmak için Volkan Işık’ın hazırladığı sürpriz, “joker tur” uygulaması idi. 8 tur üzerinden koşulan yarışta hazırlanan parkura eklenen joker tur, pilotları strateji yapmaya zorlayan ve yarışın tüm akışını değiştiren bir uygulama oldu.

Yarışta Tempo Bir An Olsun Azalmadı
Sıralama turları sonunda İzmir yarışının galibi Can Tolon ilk sırada yer alırken, şampiyona lideri Burak Çukurova ikinci sırada idi. Bu sezon VOLKICAR’da yeniden yarışmaya başlayan Dağhan Ünlüdoğan ise üçüncü sırada yer aldı. Final yarışına katılmaya hak kazanan son isim ise bir alt grubu kazanan Koray Muratoğlu oldu. Bu dörtlünün final mücadelesinde joker tura geç girerek attığı hızlı turlarla farkı açan Can Tolon ve Koray Muratoğlu avantaj elde etti. Can Tolon yarışı lider tamamlarken, Muratoğlu ikinci, Burak Çukurova üçüncü oldu. Kadın pilotlarda Didem Kargın birinci, Çiğdem Bayülgen ikinci, Oya Eren ise üçüncü oldu.



 


Şampiyona’da Puan Durumu Karıştı
Bu sonuçla şampiyonada liderlik el değiştirdi. Bursa sporun efsane başkanı İbrahim Yazıcı anısına yarışan Can Tolon 55 puan ile birinciliğe yükselirken 52 puandaki ISS pilotu Çukurova ikinciliğe geriledi. Franke pilotu Göksun Erkek ise Aydın yarışını beşinci sırada tamamlamasına karşın genel klasmanda üçüncülüğünü korumayı başardı. Bu yarışta sonunda istediği tempoyu yakalayarak şeytanın bacağını kıran Koray Muratoğlu dördüncülüğe yükselerek iddiasını arttırdı.

Volkan Işık: “Aydın, Lassa V1’in Monacosu oldu”
Yarış sonrası Volkan Işık; “Dört senedir Aydın yarışları sezonun en kalabalık seyircisini ağırlıyor. Şehir içi yarışlarının zirvesini Aydın’da yapıyoruz. Adeta Monaca F1 yarışları gibi geçiyor. Bunu sağlayan başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu olmak üzere tüm Aydın halkına teşekkür ederiz, Aydın’da VOLKICAR yarışlarını düzenlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Volkan Işık’ın tasarladığı VOLKICAR yarış otomobili ile düzenlenen Lassa V1 Challenge sezonu, İzmit Körfez Pist yarışı ile devam edecek ve NTV Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..