Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünya Volkicar'ı izliyor

Farkında mısınız? Yerli otomobil tartışmaları içinde Türkiye'de geliştirilen iki farklı otomobil pistlerin tozunu atıyor.Avrupa'dan sonra geçtiğimiz günlerde İstanbulpark'ta yapılan Dünya Rallikross Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar çıkaran Control 4 ve 2008 den sonra, önce Türkiye'de şimdilerde ise yurtdışında hemde tek kupa organizasyonu olarak ilgi gören, ihraç edilen Volkicar..


 Yerli Volkicar




İkiside ralli pilotları tarafından otomotive ve motorsporlarına kazandırılmış;
Halid Avdagiç ve Volkan Işık.
.

Son olarak 14 pilot ve 13 ülkeyi temsil ederek, izleyicilere muhteşem sahneler sunan
V1 Şampiyonası Bakü'de gerçekleştirildi..250 kişinin görev aldığı yarış uluslararası kamuoyu tarafından da olumlu not aldı..




Volkicar ile Türkiye’de başlayan ve dünyada yayılmaya devam eden V1 Challenge organizasyonun Azerbaycan lansmanı Bakü’de yapıldı. Şampiyonlar Şampiyonası konsepti ile 14 birbirinden hızlı ve ünlü pilot Kristal Hall’da 15.000 kişinin önünde yarıştı. Kristal Hall, 8 ay gibi kısa bir sürede Eurovision şarkı yarışmasına ev sahipliği yapması için inşa edilmişti.




V1 uluslararası organizasyonu için kapılarını bir kez daha açan Kristal Hall, VOLKICAR’ları izlemek isteyen binlerce seyircinin coşkusuna sahne oldu. Volkan Işık ve ekibi tarafından tasarlanan ve gerçekleştirilen bu şampiyonlar şampiyonası yarışı, 1 yıllık bir hazırlık sürecinin sonucu olarak ortaya çıktı. Toplamda 250 kişiyi aşkın bir ekiple gerçekleştirilen yarışta 15.000’i aşkın seyirci vardı. Sahneye çıkan ünlü gurup VocaPeople’ın mini konseri, İtalyan ekibi Mirabilandia Stuntman’ın benzersiz akrobasi araç showları, özel hazırlanan co-drive turları ve Red Bull drift gösterileri ile seyircilerin coşkusu tavan yaptı.

V1 Challenge , Şampiyonlar Şampiyonası’nın Dünyadaki Yeni Adı Olmaya Adım Attı




Özel olarak hazırlanan pistte, çiftli kalkış yapılarak, birbirlerine karşı yarışan pilotlar güne büyük bir heyecan kattı. Sıralama turları sonrası eşleşen pilotlar damalı bayrağın altından rakibinin önünde geçme mücadelesi verdi. Belçika'dan Patrick Snijers, Portekiz'den Miguel Jorge Ribeiro De Campos, İtalya'dan Luca Betti, Almanya'dan Harry Muller, Lübnan'dan Abdo Feghali, Fransa'dan Anthoine Hubert gibi tanınmış sporcuların yanı sıra Bulgaristan, Moldova, 




Azerbaycan, Türkmenistan ve Hırvatistan'dan toplam 14 pilot Volkicarlar ile mücadele etti. Ülkemizi 2011 V1 Challenge Şampiyonu Burak Çukurova’nın temsil etti. Burak Çukurova sıralama turlarında dördüncü zamana imza attı. Ardından yapılan kura çekiminde İtalyan rallici Luce Betti ile ilk tur için eşleşen Çukurova, 1-0 geriye düşse de 2-1 kazanarak bir üst tura çıktı.




Bu turda Lübnan’lı drift ve ralli pilotu Abdo Fegali ile 
mücade eden Çukurova 2-0 kaybederek elenmiş oldu. Pilotumuz yarışı izlemeye gelen 15.000 seyircinin büyük alkış ve desteğini aldı.

 Para Ödülleri Sportif Rekabete Heyecan Kattı




Abdo Fegali, Burak Çukurova’dan sonra Azerbaycan’lı pilot Adil Axundov’u ‘da eleyerek yarışı 3. olarak tamamlarken Alman drift şampiyonu Harry Muller ikinci, Fransa’nın genç yeteneği Anthoine Hubert ise birinciliği elde etti. Birinci gelen pilot 10.000 Euro para ödülünü Azerbaycan Otomobil Federasyonu BaşkanıAnar Alakbarov’dan aldı.İkinci olan pilot 5.000 Euro ödül kazandı ve ödülünü Medet Quliyev verdi. Üçüncü olan pilot ise 2.000 Euro’luk ödülünü Volkan Işık’tan aldı.

Volkan Işık, V1 Uluslararası hedefini 2016 Olarak Koydu




Azerbaycan Otomobil Federasyonu Bakü’deki bu gösterişli ve başarılı organizasyonun ardından 2015’te yapmayı planladığı V1Challenge Azerbaycan çalışmalarına hız verdi. Volkan Işık ise Türk malı yarış otomobili ile V1 Challenge Uluslararası hayalini gerçeğe dönüştürmenin ilk adımını atmış oldu. Hedef 2016’da Türkiye’de doğan V1 Challenge’ı her bir ayağı başka ülkede olacak şekilde uluslararası olarak 6 ülkede organize etmek.


 Yerli Volkicar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..