Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En Çok Satılan Otomobil ve Diğerleri, 2014 ODD Ödülleri'nde

Merakla beklenen iletişim ve satış ödülleri, bu yıl beşinci kez sahiplerini bulacak..Otomobil ve hafif ticari araç sektörünün renkli yanlarından biri olan ödül törenine destekler de giderek artıyor..Beyazıt Öztürk'ten sonra sunuculuğu Ceyda Düvenci almıştı. Ceyda Hanım'mı yoksa başka bir tv yıldızı mı göreceğiz? Bakalım bu kez bu parıltılı töreni kim sunacak?

Otomotiv endüstrisinin çatı kuruluşu Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD)'nce markaların ‘Satış’ ve ‘İletişim’ alanlarında toplam 18 dalda ödül verilecek.

İlk aşama olan halk oylaması, web sitesi üzerinden 1 Ekim tarihinde başladı ve otomotiv severlerin oylarını bekliyor.
Otomotiv sektöründeki 47 markayı temsil eden Otomotiv
Distribütörleri Derneği’nin (ODD) sektörel büyümeye ivme katmak amacıyla ilkini 2010 yılında düzenlediği ODD Satış ve İletişim Ödülleri’nin beşincisi için geri sayım başladı.


“Satış” ve “İletişim” kategorilerinde toplam 18 dalda ödül verilecek olan ODD Gladyatörleri 2014, yine güçlü bir rekabete sahne olacak. Halk oylamasına, www.oddgladyator.com sitesinde 1 Ekim tarihinde başlandı. Oylamaya katılanlar, anlık değişimleri de takip edebiliyor. Mobil site üzerinden de oylamalara katılmak mümkün. Oylamaya katılanlar yapılacak Milli Piyango çekilişiyle 2 adet iPhone 5S 16GB, 2 adet Samsung G900F Galaxy S5 16GB ve 2 adet Samsung P6020 Galaxy Note 10.1.2014EDI tabletten birini kazanabilirler.

Final heyecanı 7 Ocak’ta
Kategorilere başvurular ve halk oylaması 31 Aralık 2014 tarihine kadar devam edecek. Dört senedir halk oylaması ile büyük ilgi uyandıran organizasyonda, final heyecanı 7 Ocak Çarşamba gecesi yaşanacak. Jüri, iletişim dalında halk oylaması ile ilk 5’ e kalan adaylar arasından ödül kazanan markaları canlı olarak gecede belirleyecek.



Her kategoride ayrı rekabet

Satış Ödülleri kategorisinde, “En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası”, “En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli”, “En Çok Satılan Otomobil Modeli”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası”, “En Çok Satılan Otomobil Markası” ve “En Çok Satılan Marka (Otomobil+Hafif Ticari Araç)” belirlenecek.



İletişim Ödülleri kategorisinde ise “Yılın TV Uygulaması”, “Yılın Gazete Uygulaması”, “Yılın Radyo Uygulaması”, “Yılın Dergi Uygulaması”, “Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması”,“Yılın Outdoor Uygulaması”, “Yılın Basın Lansmanı”, “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması” ve “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” seçilecek. Bu ödüllerin yanı sıra gecede “Jüri Özel Ödülü” ve Turkcell’den “Mobil İletişim Ödülü” de sahiplerini bulacak.

“Satış Ödülleri” kategorisinde birinciler, ODD veri tabanına işlenen yıllık satış adetlerine göre belirlenecek. Ödül kazanan firmalar, ODD tarafından onaylanan logoların kullanım hakkına da bir yıllığına sahip olacaklar.




‘Yılın Basın Lansmanı’ ödülü yine otomotiv basınından

“Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorileri halk oylaması dışında değerlendirilecek. “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü yine otomotiv basınının değerli temsilcileri belirleyecek. Geçen yıllarda olduğu gibi tüm otomotiv basınına isme özel şifreler iletilecek. Basın Mensupları, kendilerine ulaşan şifre aracılığı ile Yılın Basın Lansmanı ödülünü almayı hak ettiğini düşündüğü marka/modeli aday gösterecek.


Jüri’nin işi yine çok zor

ODD Gladyatörleri 2014’te yine organizasyonda önemli bir yer tutan jüri, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü başkanlığında şu isimlerden oluşuyor;

Prof. Dr. Suat Gezgin (İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı), Prof. Dr. İbrahim Kırcova (Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Melda Cinman (Şimşek) (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Steven Seggie (Özyeğin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi), Dr. Cüneyt Evirgen (Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü), İsmail Hakkı Polat (Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi), Şafak Şahin (Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi), Emine Pura (Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Zehra Öney (Mobil Pazarlama Derneği (MMA) Türkiye Başkanı), Egemen Atış (Brisa Bridgestone Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü), Selen Kocabaş (Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı), Bülent Hiçsönmez (Google Türkiye Ülke Direktörü), Aslı Yetkin Karagül (Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Pazarlama Müdürü), Haluk Sicimoğlu (Reklamcılık Vakfı Başkanı)

Destekçilerin sayısı artıyor

Türk otomotiv sektörünün temsilcilerini buluşturan ODD Satış & İletişim Ödülleri, 2014 Gladyatörleri’nin bu yılki destekçileri arasında Bridgestone, Lassa, Castrol, Mapfre Genel Sigorta, Turkcell, BASF-The Chemical Company, Otokoç Otomotiv, Gefco ve Koç Finansman bulunuyor
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..