Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Renault'dan iki dünya prömiyeri

Renault, ev sahibi olmanın getirdiği güvenle yeni ve konsept modellerini Paris Motor Show Fuarı'nda sergiliyor; Yeni Espace, Yeni Clio Sport Tourer, Eolab, Initiale Paris, Yeni Twingo ile Zoe ve SRT-01E...

 Yeni Espace


30 önce Renault Espace, otomobil dünyasında devrim yaparak
taşları yerinden oynattı. Bugün ise yeni Espace evrim geçirerek son derece zarif bir crossover’a dönüştü. Espace, bir aile otomobilinin çevik kullanım ve modülerlik özelliklerine üst düzey stil ve sürüş zevki katıyor. Yeni Espace’ın iç mekanında ileri teknoloji, konfor ve huzur hakim. Yenilikçi iç mekandaki ana unsur, yeni Renault Espace’ın tasarımı ile pürüzsüz bir şekilde uyumlu olan






havada asılı duran konsol. Yeni Espace havacılık ve ileri teknoloji ilhamının birer meyvesi olan detayları bünyesinde barındırıyor. BOSE Surround sistemi, sürücünün isteklerine ve ruh haline göre kendini adapte edebilen teknolojik bir devrim olan Multi-Sense®, sürüş desteği ve güvenlik fonksiyonlarının yanı sıra Yeni Espace 250kg daha hafif ve %20 daha ekonomik. .


 Yeni Espace


Yeni Clio Sport Tourer: Zarif tasarımlı bir otomobil

Yeni Renault Clio Sport Tourer, Renault’nun Paris Otomobil Fuarı’ndaki standında ortaya çıkardığı büyük yeniliklerden biri. Bu yeni model, hatchback versiyonuyla aynı dinamik genleri taşıyor; ancak tasarımcısı Yohann Ory’nin dikkatle detaylandırdığı kendine has bir kimliğe de sahip. Hatchback’te olduğu gibi arka kapı kolları bu versiyonda da gizli. Clio Sport Tourer güçlü tasarımıyla ön plana çıkan fakat bir o kadar da pratik olan bir otomobil arayışı içindeki müşterilerin ilgisini çekecek. Otomobil 430 dm3 bagaj hacmine sahip. Yeni Clio Sport Tourer, Yeni Clio gibi Oyak Renault Fabrikaları’nda üretiliyor.

EOLAB, çevre konusunda 1 litre/100km ultra düşük yakıt tüketimi ile Renault’nun inovasyon sembolü

Renault, ultra düşük yakıt tüketimi elde etmenin yollarını araştıran yepyeni prototipi EOLAB’ı günyüzüne çıkarıyor. Aracın kombine NEDC döngüsündeki tüketimi 1 litre/100km düzeyinde; bu da 22g CO2/km’ye denk geliyor. Tasarımcılar böylesine düşük değerler elde etmek için tüm dikkatlerini üç noktada odakladılar: ağırlığın azaltılması, aerodinamik özelliklerin iyileştirilmesi ve günlük kullanımda sıfır emisyon sunan “Z.E. Hybrid” teknolojisinden istifade edilmesi. Çevre odaklı yenilikçi bir girişim olan EOLAB, 100 gerçekçi teknolojik gelişmeyi barındırıyor. Tüm bu gelişmeler 2015’ten itibaren Renault modellerinde sırayla yerlerini alacak. EOLAB, elektrik motorlu araçları sayesinde sıfır-emisyonlu mobilite alanında öncü konumundaki Renault’nun taahhüdünü vurguluyor. Söz konusu taahhüt, giderek düşen karbon ayak izine sahip modelleri makul fiyatlarla müşterilere sunmaya dayanıyor.




Initiale Paris: Renault’nun kendine özgü imzasında yeni bir stil

Renault, markanın seyahat konforu vizyonunu yansıtan Initiale Paris imzasını yeniden tanımladı. Initiale Paris versiyonu, Renault modellerinin lüks versiyonlarında sunulacak bu yaklaşım Clio ile başladı, Yeni Espace ile devam ediyor. Initiale Paris versiyonlarını dört kilit özelliği: sıra dışı görüntüleri, eşsiz detayları, alışılmışın dışındaki lüksü ve kişiselleştirilmiş müşteri hizmeti. Espace Initiale Paris ve Clio Initiale Paris’teki seçkin dış tasarım özellikleri, iç mekana ve seyahat konforuna verilen özel önem, hem ekipman hem malzeme kalitesi, Renault’ya özgü teknolojik inovasyonların ve teknolojiler ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.


Yeni Twingo – Gerçek dünyayla iç içe bir yaşam

Orijinalinin piyasaya çıkarılmasından yirmi yıl sonra Renault, sloganı “Invent a life to go with your Twingo” (Twingo’yla gidebileceğiniz bir hayat kurun) reklam kampanyasını yeniden ele alıyor. Twingo, diğer küçük otomobillerde olduğu gibi, Renault markasının otomobil vizyonu sayesinde döneme damgasını vuruyor.

Paris Otomobil Fuarı’nda elektrik motorlu Renault otomobilleri

Renault’nun Z.E. serisinin amiral gemisi ZOE 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda sergileniyor.

Paris Otomobil Fuarı’nda Renault’nun elektrik motorlu araçları da yer alıyor. ZOE ile shuttle hizmeti veriliyor ayrıca ZOE, Twizy ve Kangoo Z.E.deneme sürüşü gerçekleştiriliyor. Elektrik motorlu araçlar için şarj ağı Fransa ve Avrupa’da yaygınlaşıyor; 54 şehirde 4bin 200 şarj istasyonuna ulaşılmış halde. Bütün Renault şebekesi de ilave 875 şarj istasyonu sunuyor. Fransa’da şimdiden 8 bin 330’dan fazla şarj noktası var. Avrupa’da 2013 sonunda halka açık 40 bin şarj noktası bulunuyordu; bu 2012’e oranla %40 artış anlamına geliyor.

Formula E şampiyonası yarış otomobili Spark-Renault SRT-01E

Renault aynı zamanda Alain Prost ve Jean-Paul Driot tarafından kurulan ve FIA Formula-e şampiyonasında yarışan e.dams takımının unvan ortağı. Prost aynı zamanda Marka’nın elçisi ve dört kez F1 dünya şampiyonluğunu elde etmiş bir isim. Kurulduğu ilk günlerden beri motor sporlarında ve elektrikli araç alanında öncü olan Renault, 13 Eylül’de Çin’in başkenti Beijing’de başlayan 2014/15 Formula E şampiyonasında elektrikli aktarma organlarının mimarı olarak en önemli rolü üstlendi. Yeni şampiyonanın başlangıç sezonunda mücadele eden her araç Spark-Renault SRT-01E. Renault Sport mühendisleri, motor sporları ve elektrikli araç (Twizy, Twizy Renault Sport F1) alanındaki en üst düzeydeki deneyimlerini ortaya koyuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..