Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yine, yarış dolu bir haftasonu sizleri bekliyor...

 bol otomobil, bol heyecan ve adrenalinTürkiye Otomobil Federasyonu organizasyonunda yapılan pist, ralli , off road, yarışları ve kupalarda son etaplar geçiliyor. Bu hafta sonu Antalya Kemer'de TOSFED Ralli Kupası 5.ayak yarışı,Intercity İstanbul Park pistinde Formula Alfa ve Legends Cars (bu iki yarış yurdışından geliyor) ile Türkiye Pist Şampiyonası'na dahil Maxi Grup, Super Grup, GT yarışlarıyla beraber Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil
Kurumu (KKTOK) tarafından organize edilen Kuzey Kıbrıs Rallisi on yedi takımın katılmasıyla gerçekleştirilecek..

TOSFED tarafından amatör sporculara yönelik düzenlenen TOSFED Ralli Kupası’nın 5.ci yarışı olan Antalya Kemer Rallisi,kısa adı AMK olan Antalya Motorsporları Kulübü tarafından Kemer Belediyesi katkıları ile düzenlenecek. Toplam uzunluğu 154 km. olan toprak zeminli parkurda gerçekleşecek yarışa; İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara ve Eskişehir’den yüksek bir katılım bekleniyor..


TOSFED Ralli Kupası’nda sezonun ilk ve tek toprak rallisi olan organizasyon, 01 Kasım Cumartesi akşamı saat 17.30’da Kemer Belediyesi önünde gerçekleştirilecek olan seramonik start ile başlayacak. 02 Kasım Pazar sabahı saat 09:30’dan itibaren Kemer ve Gül etaplarını üçer kez kat edecek olan ekipler, saat 17:00’dan itibaren Kemer merkezdeki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler.

Bu yarış öncesinde TOSFED Ralli Kupası’nda; Kategori 1’de Antalya’dan Fiat Palio ile Mehmet Civelek, Kategori 2´de İstanbul’dan Citroen Saxo VTS ile Erdinç Yeşilyurt, Kategori 3´de Bursa’dan Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman, Kategori 4´de İstanbul’dan Renault Clio R3 ile Ali Gülan ve Kategori 5´te de İzmir’den Renault Clio Sport ile Erkan Yanıkoğlu lider durumda bulunuyorlar.


KKTC Ralli Şampiyonası’nda lider durumda bulunan Fikri Macila, ikinci sırada bulunan Ahmet Gürün ve üçüncü sırada bulunan Deniz Denner yarışa kayıt yaptırırken, Macila – Mişon ikilisi 1.5 katsayılık yarıştan galibiyetle veya ikincilikle ayrılırsa KKTC 2014 Ralli Şampiyonluğunu ilan edecek.
Rallide mücadele edecek 17 ekibin arasında 3 de Türk ekip yer alıyor. Türkiye Ralli Şampiyonası Sınıf RC4 ve İki Çeker Birinciliği'nde liderlik mücadelesi veren Ümitcan Özdemir-Afşin Baydar, Eytan Halfon-Sedat Bostancı ve Buğra Banaz-Burak Erdener Ford Fiesta R2 otomobilleri ile mücadele edecekler.

31 Ekim Cuma günü start alacak olan Kuzey Kıbrıs Rallisi’nin ilk günü, 2 kez geçilecek Dikmen etabının ardından Cemsa Seyirci özel etabı ile son bulacak. Cemsa Karting Pisti'nde koşulacak seyirci özel etabı ikili kalkış formatında gerçekleştirilecek. Rallinin ikinci gününde ise Balıkesir ve Ercan etapları üçer geçilmesinin ardından akşam yapılacak ödül töreni ile organizasyon son bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..