Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Her 90 Saniyede, 1 Yeni Ford Focus üretiliyor

Dünyanın en çok satılan otomobillerinden yeni nesil Focus, yollara çıkıyor...1000 cc'den başlayan motorlarla Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'da toplam 8 fabrika da imal edilerek kullanıcıların hizmetine sunuluyor..



Ford’un global sistemde en çok satılan otomobili olmasının yanı sıra, “Dünyanın En Çok Satılan Otomobili” unvanını koruyan Ford Focus’un yeni nesli Türkiye’de pazara sunuluyor. Yeni Ford Focus, sedan, hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinde

1.0 litreden 1.6 litreye uzanan, benzinli ve dizel motor opsiyonları sunuyor.




Ford’un Otomobil Yılı olacak


Yeni Ford Focus’un lansmanında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 2014 yılını “Ticari Araç Yılı” ilan ettiklerini dile getirirken, 2015’i de “Otomobil Yılı” olarak adlandırdıklarını ve bu stratejiyi ilk olarak yeni Focus ile başlattıklarını belirtti. Yenigün: “2011 yılından bu yana vaat ettiğimiz tüm ticari araç yatırımlarını tamamladık ve son 2 yıldır ticari ürün gamımızı tamamen yeniledik. 2014 bizim için hareketli bir yıldı. Yeni Transit, Transit Courier, Tourneo Courier ve Connect modellerini devreye aldığımız 2014’te aynı zamanda tüm dünya için Courier modellerini üretecek Yeniköy Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdik. Hannover Fuarı’nda sergilenen Transit Kamyonet versiyonları ile model serisini genişlettiğimiz 2014 yılı “Ticari Araç Yılı” unvanını fazlası ile hak etti. Yatırımlarımızı planladığımız üzere zamanında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken, bugün Ford Otosan’ın geliştirdiği ürün ve mühendislik hizmetlerini tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Ford Otosan’ın 10 yıllık geleceğine güvenle bakmamızı sağlayan bu yatırımlarımız ile Türkiye’nin ticari gücü olmaya ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam edeceğiz.” dedi. 2015 yılının da aynı derecede heyecan verici geçeceğini belirten Yenigün: “2015 yılında ise otomobil yeniliklerine ağırlık vereceğiz. Ford’un global tasarım diline göre


yenilenmiş modellerin yanısıra yepyeni modeller ile otomobil ürün gamımızı genişletiyoruz. 2015, Ford’un “Otomobil Yılı” olacak. 2014’ün sonu itibariyle Focus’la başlattığımız bu önemli değişimden güç alarak, önümüzdeki yıl yepyeni otomobillerimiz ile müşterilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Mustang, Yeni Mondeo, C-MAX, Grand C-MAX ve S-MAX gibi modeller ile otomobil pazarındaki hedeflerimizi yüksek tutuyoruz.” dedi.



Türkiye’de 1999’dan günümüze 275 bin adetten fazla Focus satıldı

Yeni Ford Focus lansmanında söz alan Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, dünyada satışa sunulduğu 1998’den günümüze 12 milyonu aşkın adet satılan Ford Focus’un sadece 2013’te global olarak, toplam 140 ülkede 1.1 milyon adet satıldığını söyledi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ford Focus, 1999’da satışa sunulduğu Türkiye pazarında üç nesil toplamında 275.000 adedi aşkın satış başarısına ulaşırken sadece 2013’te 26.500 adet satıldı. 2014’ün sonuna kadar Yeni Focus’tan 3.000 adet satmayı hedefliyoruz.”


“Bugüne kadar üretilen en iyi Focus”


Yücetürk, dünyanın en çok satılan otomobili Focus’un yeni neslinin hem gelmiş geçmiş Focus’ların en iyisi olduğunu hem de C Segmenti’ndeki en iyi seçenek olacağını düşündüklerini dile getirdi. Lansmanı yapılan araç için, “Bugüne kadar üretilen en iyi Focus” nitelendirmesinde bulunan Özgür Yücetürk, “Tüm özellikleri ile müşterilerimize arzu duyarak kullanmak istedikleri bir otomobil sunmaktayız. Focus’un referans olarak gösterilen sürüş keyfi, yeni nesil direksiyon ve yürüyen aksam ile bir üst seviyeye taşınıyor.” dedi. Focus’un her bir neslinde kendi segmentindeki standartları belirlediğini ifade eden Yücetürk, “Focus’un Premium güvenlik donanımlarını demokratikleştirme hareketini bu yenilenme sürecinde de sürdürerek ve üst sınıflardaki teknolojileri orta sınıfta da sunarak, segmenti içinde benzersiz olmayı sürdürüyor.” dedi.


Yeni tasarım diline uygun, müşterilerin isteklerine göre yeniden yorumlanan dinamik ve şık tasarım Ford’un yeni tasarım diline göre yeniden yorumlanan Focus, trapezoid ön ızgarası ile daha güçlü bir görünüm sunarken, yeni nesil ön far tasarımına, dörtgen formlu sis farlarına, kaslı motor kaputu ve tampon tasarımına sahip. Arka bölümde, ufaltılan arka far grubu sayesinde dinamizm artırılırken, yeni bir bagaj kapağı ve hatchback modellerde yeni bir spoyler kullanımına gidildi.



Yeni Focus’un iç mekan tasarımında ise müşteri yorumları dikkate alınarak daha az sayıda ve daha ergonomik kontrol düğmeleri kullanıldı. Böylece daha yalın bir görünüm sağlanırken yeni siyah saten renkler ve krom detaylar ile de daha temiz, daha modern bir görünüm elde edildi. Yeni kokpit tasarımı ilk dikkat çeken bölüm olurken, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekran sayesinde araç ile ilgili pek çok özellik kontrol edilebiliyor. Yeni 3 kollu direksiyon tasarımı gösterge paneli için daha fazla görünürlük sağlarken yalın tasarıma sportif bir şıklık katıyor.


Yeni Focus teknolojileriyle daha konforlu, daha güvenli


Yeni Focus, 2011’de tanıtılan üçüncü nesil Focus ile sınıfında ilk defa sunulan güvenlik ve konfor teknolojilerini daha da geliştiriyor. Focus’ta sunulan otomatik park sistemi, paralel park yapmanın yanısıra, dikey park etme sistemi ve paralel parktan çıkmayı sağlayan paralel park çıkış yardımı özellikleri ile çok daha fonksiyonel.


Yine halihazırda sunulan Ford SYNC araç içi iletişim sisteminin 2. jenerasyonu SYNC 2, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik renkli ekran ile müzik sistemi, navigasyon, iklim kontrolleri ve uyumlu cep telefonlarına daha kolay erişim sağlayan ileri düzey bir sesle kontrol sistemini içeriyor.


Yeni Focus’un geliştirilen Elektronik Denge Programına (ESP) entegre Gelişmiş Proaktif Denge (ETS) teknolojisi endüstri ilki bir özellik. Sistem, aracın hız, direksiyon konumu ve direksiyonun hangi hızlarda döndürüldüğünden yola çıkarak aracın kayma ihtimalini hesaplıyor. Eğer sistem çok muhtemel bir kayma algılar ise (Sürücü daha kaymayı hissetmeden) ESP sistemini devreye sokarak aracın kontrolünün sürücüde kalmasını sağlıyor.


Standart olarak sunulan ve yine segmentinde bir ilk olan MyKey özelliğinin yanı sıra Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Şeritte Kalma Yardımcısı, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Çapraz Trafik Uyarı Sistemi gibi özellikler de opsiyon olarak sunuluyor.


Ford MyKey®, araç sahiplerinin her bir anahtarı programlayarak, aracın fonksiyonlarını bu anahtar kullanıldığında sınırlayan bir sistemdir. Genellikle genç sürücüler için tercih edilen bu teknoloji sayesinde aracın üst hız limiti belirleniyor, ısrarlı emniyet kemeri uyarısı konulabilir, hatta müzik sisteminin maksimum ses yüksekliği sınırlanabiliyor.


Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi geliştirildi. Düşük hızdaki çarpışmaların riskini azaltmak için öndeki araç ile olan mesafeyi sürekli takip eden sistem, 50 km/s hız altında seyrederken öndeki araç ile mesafenin aniden azalması veya aracın durması halinde, önceden frenlerini hazırlıyor ve sürücü zamanında tepki göstermezse sistem sürücü yerine otomatik olarak fren yapıyor. Mevcut modelde sistem 30 km/s’e kadar olan hıza kadar etkinleşirken, yeni modelde 50 km/s’e kadar olan hızlarda etkili olacak şekilde geliştirildi.


Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi’ne ilave olarak gelen bu yeni özellik dikey olarak girilmiş bir yerden veya park alanından geri geri çıkarken arka sağ veya soldan gelen bir araç olması durumunda sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor.


Dinamik Ön Far Sistemi sayesinde artık yeni Bi-Xenon HID ön farlar, ışığın açısını ve yoğunluğunu yol ve hava koşullarına göre ayarlayarak sürüş koşullarına en uygun aydınlatmayı sağlıyor. Otoyol görüşü, şehir içi aydınlatma, yağmurlu ve sisli hava ve hatta karanlık kırsal yollara göre bile kendini ayarlayabilen akıllı farlar, düşük ve yüksek hızdaki viraj dönüşlerinde de en iyi görüş açısını sağlamak üzere sürüşe duyarlı far özelliğini de beraberinde getiriyor.





Ödüllü motor seçenekleri


Yeni Ford Focus, üç sene üst üste “Yılın Motoru” ödülü alarak benzersiz bir başarıya ulaşmış olan 1.0L EcoBoost 125 PS versiyonu ile sunulurken diğer bir benzinli motor seçeneği olan 1.6L TI-VCT, Euro 6 emisyon seviyesinde 125 PS manuel ve Powershift Otomatik şanzıman seçeneği ile sunulacak. Yeni Focus’ta 1.6L TDCi dizel motorlar 95 ve 115 PS olmak üzere 2 ayrı versiyon ve 6 ileri manuel şanzıman ile sunulacak. Yeni Focus’un ortalama yakıt tüketim değerleri; 1.0L EcoBoost 125 PS için 4.8 lt/100 km, 1.6L Ti-VCT 125 PS için 6.0 lt/100 km ve 1.6L TDCi 95 PS ve 115 PS için de 4.5 lt/100km.





Yeni Focus, Trend X, Style ve Titanium olmak üzere üç donanım seviyesi ile sunuluyor


Yeni Focus’un Trend X donanım seviyesinde, alüminyum alaşım jantlar, manuel klima, ön sis farları, hız kontrol sistemi ve ayarlanabilir hız sınırlayıcı, deri direksiyon simidi, ESP, Yokuş Kalkış Desteği, Dinamik Tork Kontrolü (TVC) ve Ford MyKey standart olarak sunuluyor. Yeni Focus’un Style donanım seviyesinde bunlara ek olarak; otomatik kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, elektrikli katlanır yan aynalar ve perde hava yastıkları standart olarak sunulan başlıca özellikler. Üst donanım seviyesi olan Titanium donanım seviyesinde, Style donanım seviyesine ek olarak; anahtarsız çalıştırma, otomatik klima, gelişmiş otomatik park sistemi, SYNC 2 araç içi iletişim sistemi, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik renkli ekran standart olarak sunulan özellikler arasında. Titanium donanım seviyesinde opsiyon olarak sunulan şerit takip sistemi, şeritte kalma yardımcısı, otomatik uzun far, sürücü dikkat takip sistemi, aktif şehir içi güvenlik sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve çapraz trafik uyarı sisteminin yer aldığı Tekno Paket ile yeni Focus’u zenginleştirmek mümkün. Titanium donanım seviyesinde sunulan diğer opsiyon paketleri ise Dinamik Ön Far Sistemi’ni içeren Bi-Xenon Paketi, Geri Görüş Kamerası’nı içeren Navigasyon Paketi ve elektrikli sunroof.


Focus, 140 ayrı pazar için yıllık 1.5 milyon adet üretim kapasitesine sahip 8 ayrı fabrikada (Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Çin, Rusya, Tayland, Tayvan, Vietnam) üretilecek (Her 90 saniyede 1 adet Focus).


Yeni Ford Focus, 52 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..