Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni otomobiller SUV ve SW'mi olacak?


2015'ten itibaren yeni otomobiller bantlara merhaba diyecek. Yerli otomobil üretme isteği, çabaları ve tartışmaları süredursun ülkemizde faaliyet gösteren markalarda yeni araçlarını peyder pey üretime alıp pazara sürüyorlar...


 yeni Fiat Linea ;Viaggio mu olacak yoksa Dart mı



Ford Tourneo Courier, Toyota Corolla, Hyundai i10 ve i20 derken 2015 yılıyla yeni Fiat Doblo sahneye çıkacak. 

Sonrasında bir Tofaş/Fiat'tan , bir Oyak/Renault'dan, bir Hyundai'den bir Toyota'dan sağlı sollu yeni araçlar pazara sunulacak..Ülkemzide sedan otomobiller her nekadar çok satsa ve sevilse de hatchback ve SUV model araçların çıkışı sürüyor.Özelliklede SUV konusunda yeni modellerlerin üretilmesi için firma merkezlerinde kulisler veya planlar konuşuluyor, açıklanıyor..

Sedanların ağırlığı olduğu bir ülkede sedanların yavaşça azalması olması ilginç; Fiat Albea , Hyundai Accent Era, Renault Symbol.

Şu anda yerli sedan olarak Toyota Corolla, Fiat Linea, Renault Fluence ve Honda Civic görünmekte..






Linea ve Fluence; 2015 ve sonrasında yeni modelleri veya takipçileriyle yola devam edecek.

Bir zamanlar Renault Toros SW ve Tofaş Kartal'ın at koşturduğu en son ise Megane SW'nin yer aldığı sınıfta bir hareketlenme olacak gibi..Zira, Hyundai ve Fiat önümüzdeki yıllarda yeni otomobilleriyle bu pazarda yer alırken üretimin çoğuda ihraç edilecek..


Diğer taraftan yıllardır Volkswagen, Peugeot gibi markaların Türkiye'de araç üretebileceği konuşulurken Nissan'ın B sınıfı sedan imal edebileceği ihtimainin arttığı yazılı basında sıkça yer almaya başladı.

Sedan sınıfında Linea'nın rakiplerinden geride kaldığı ancak pazarlama stratejileriyle en çok satan modellerden biri olduğu bir gerçekken yeni sedan geldiğinde de muhtemelen Linea Classic olarak bantlardan inmeye devam edeceği konuşuluyor.


Takipçisinin ise Alfa Giuletta, Dodge Dart, Fiat Ottimo ve Viaggio ile ne kadar ortak yanı olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..