Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

O marka, İlk kez bir senede 1 milyon otomobil imal etti

Doğu Avrupa'nın ve Volkswagen'in ekonomik otomobil markalarından Skoda,
1991 yılını bir modelle geçerken günümüzde 7 modelle yoluna devam ediyor.. Marka, tarihinde ilk kez yıl içinde 1 milyon araç imal etti.. 119 yıllık uzun tarihinde 1 milyonluk eşiği 2014 senesinde aşan Skoda, bu başarılarını arttırarak devam ettirmek istiyor..




Skoda’nın şu anda en kapsamlı ürün yelpazesini sunması, aynı zamanda üretim ve satış adetlerinin de yükselmesini sağladı. Her geçen gün modellerini yenilemeyi sürdüren Skoda, 2015’te de yeni Fabia ve yeni Superb modelleriyle dikkatleri üzerine çekecek.



Yılda 1 milyondan fazla araç üretimi, Çek otomobil markasının özellikle son 20 yıl içerisindeki gelişimini açıkça gözler önüne seriyor. 1991 yılında Skoda’nın VW Grubu’na katılmasının ardından satışlarda 6 kat oranında artış gerçekleşti. 1991’de Favorit olmak üzere sadece bir adet model üreten Skoda, bugün tarihinin en büyük ve en çekici araç yelpazesini sunuyor.




Skoda, 1990’ların başında yerel pazarlara, Orta ve Doğu Avrupa pazarlarına odaklanmışken bugün dünya çapında 100’dan fazla ülkede satış gerçekleştiriyor. 2014 yılının Mart ayında, Mlada Boleslav fabrikasında 11 milyonuncu üretimini gerçekleştiren Skoda, yıl sonunda doğru ise ürettiği Fabia 1.2 TSI modeliyle 1 yılda 1 milyonuncu aracını üretmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..