Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dakar Rallisi'nde muhteşem final

Sporcularımız Türkiye yi başarıyla temsil etti.Dünyanın diğer ucundaki zorlu yarış sona erdi, 4 kişiyle başlayan etaplar malesef kaza sebebiyle iki kişiyle tamamlandı.Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan'ın bırakmak zorunda kaldığı yarışı Şakir Şenkalaycı 50. ve Serkan Özdemir’de 72. sırada tamamladı. Zorlukları ve farklı arazi yapılarıyla ünlü yarışı bitirmek bile başarı sayılıyor..


yarışçılarımız başarıyla dönüyor


Afrika kıtasında başlayan yarış ,güvenlik sebepleriyle artık
Güney Amerika kıtasında gerçekleşirken Arjantin, Şili ve
Bolivya'da toplam 9295 km yol yapılarak son buldu.Motosiklet sınıfında İspanyol pilot Marc Coma KTM ile 5 kez birinci olurken quad ta Yamaha ile Polonyalı Rafal Sonik birinci, 





otomobilde Mini ile yarışan Katarlı Al-Attiyah ilk sırayı aldı,
Toyota ile yarışan Fransız De Villiers 2inci ve Polonyalı Holowczyc Mini'yle üçüncü oldu. Kamyonda ise ilk 3 sıra Kamaz markalı Rus kamyonlarının oldu. Pilotları ise Mardeev, Nikolaev ve Kargınov idi.
14 gün süren yarış; kimi yolda kimi çölde kimi kurumuş dere yataklarında geçerken kimide dağ eteklerinde sürdü.
Yarışçılarımıza, bayrağımızı gururla dalgalandırdıkları için teşekkür ederken bir daha ki sene de bu dört yarışçımızdan başka pilotlar ve farklı sınıfta araçlar olsun istiyoruz. Mümkünse yerli de olsun!!!
Son bir not; Yarışı bitiren sporcularımız KTM markalı motosiklet kullandılar. Diğer taraftan bu 4 yarışçımız TMF KTM Dakar Takımı ve Castrol KTM Dakar Takımı olarak mücadele etmiş oldular.
Bu organizasyonda en başarılı sporcumuz Kemal Merkit'ti.Bir kaç sene önce yarış esnasında kaza sebebiyle hayatına kaybeden yarışçımıza Allahtan rahmet diliyoruz...


Kaynak; , https://www.facebook.com/TurkiyeMotosikletFederasyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..