Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bu markalar satılıyor

Otomobil dünyasında yeni teknolojiler, yeni modeller kadar bazı markaların ve modellerin son bulması yada satışı da önemli yer tutuyor!Kriz dönemleri olumsuz olayları tetiklese de bazı firmalar için aynı şeyleri  tekrarlamak  gibi oluyor.
Örnek ; Saab..Bir başka örnek Chrysler ..
Neyseki Amerika'nın üçüncü devinde artık sıkıntı yok.


 Saab yine yeniden satılacak mı?



Ülkemizden son dönemde BMC , Uzel ve Temsa adları gündeme gelmişti..
Uzel halen mahkemelik ve  sessiz görünüyor, arada imalata geçme çabaları hatta elektrikli traktör  üretme isteği basında yer almıştı.


 


BMC, uzun sıkıntılı günlerden sonra yeni sahibiyle üretime geçmek üzere.Fuarlarda yer alıyor. Ticari araç yanında tank ve yerli otomobil işine girmek istiyor..
Temsa ise bir dönem eski adı Chrysler Sanayi olan Askam'ı almak istemiş sonra kendi adıyla kamyon üretme teşebbüsünde bulunurken şimdilerde satılmak üzere olduğu taliplilerinin ise Anadolu Isuzu ile Bayraktar Otomotiv olduğu yazılı ve görsel basında yer alıyor..


 Saab yine yeniden satılacak mı?


Saab, GM'den ayrıldıktan sonra çok zaman geçti. Şimdi ise sahibi Spyker iflas edince yeni  limanlara yelken açmak gerekecek.
Chrysler - Fiat beraberliği daha iyiye gidecek gibi görünüyor. Ancak Chrysler bu günlere gelene kadar Daimler/Mercedes Benz ve en  son olarakta Fiat ile birleşti..
Daha önce bünyesinde yer alan bir çok marka sebebiyle ve ortak çalışmalarla Mitsubishi ve Renault ile de yakınlık kurmuştur.
İngiliz markaları'da eski günlerinden çok uzakta ya kapanmış yada el değiştirimiş durumdalar;
 Rover, MG, LDV, Leyland,Lotus, Land Rover ve Jaguar,
en son Çin, Hindistanlı veya Malezya'lı firmalara ait olarak üretimlerini sürüdürüyorlar.

2 yorum:

  1. Askam'ı inşallah yerli bir firma alır. Yazık çok güzel kamyonları vardı adamların:( Umarım tekrar dönüş yaparlar:)

    YanıtlaSil
  2. ASKAM bir ara SinoTruk (Çin) ile dönecekti. Sonra iletişim koptu veya kanun, veya euro normları yüzünden ses çıkmadı..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..