Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hiç kullanılmamış, 14 TL'ye görebilirsiniz

Otomobilleriyle dikkat çeken Koç Müzesi, çok değerli bir otomobili daha ziyaretçilerinin karşısına çıkarıyor..Özellikle nadir bulunan yerli Anadol modelleri ve klasik otomobilleriyle dikkat çeken müzeyi en az 6-7 kez gezen biri olarak tavsiye edebilirim..
Türkiye’de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi M. Koç Müzesi, koleksiyonuna çok özel yeni bir objeyi daha ekledi.


0 km,  1922 model Charron


 1922 yılında Fransa’da üretilen Charron marka otomobil Rahmi M. Koç Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.



14.000 adet değerli objenin sergilendiği Rahmi M. Koç Müzesi’nde, koleksiyona eklenen her yeni obje ile teknolojik başarılarla ilgili bilgi vermenin yanı sıra ziyaretçilerinin yaratıcılık ve zihinsel çarklarının da harekete geçirilmesi hedefleniyor.



Yıllar geçtikçe koleksiyonunu büyüten ve zenginleştiren Rahmi M. Koç Müzesi, ulaşım ve endüstri tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Rahmi M. Koç Müzesi, sergi koleksiyonuna 2015 yılı itibariyle Charron marka otomobili dahil etti.




Artık Üretilmeyen Charron Marka Otomobil

Bugün artık üretilmeyen Charron marka otomobil ise 1922 yılında yapılmış. Orijinal motoru ile beraber sergilenen otomobilin ilginç de bir hikayesi var. Araba neredeyse hiç kullanışmamış bir durumda İngiltere Kensington'daki eski bir garajda bulunmuş ancak içinde kime ait olduğuna dair herhangi bir belgeye rastlanmamış.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:
Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş ve üç yıl süren bir restorasyon görmüştür. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak ‘Hadley’s Harem’, Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker (1962 AEC Routemaster–Londra) ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat by Divan yemek yiyebilir.


Rahmi M. Koç Müzesi 20 yıllık tarihinde Düş Araçları, Leonardo Evrensel Deha, Görünmez Müzisyenler, Zeugma - Köprü Jale Kutadgobilik, Henry Kupjack Minyatür Odalar, 2 Kıta Birleşirken ve İşte Güneş gibi birçok önemli sergiye de ev sahipliği yaptı.


Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 10:00-20:00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 14 TL, öğrenciler için ise 6 TL’dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..