Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Doğru kişiye, doğru araç...

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ve Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) araç kiralama sektörüne özel olarak tasarlanan müşteri riski değerlendirme sistemini hayata geçiriyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu anlaşma, aynı zamanda Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) reel sektördeki işbirliklerinin başlangıcı olma niteliği taşıyor.

KKB ve TOKKDER işbirliği ile araç kiralama sektörüne özel olarak tasarlanarak hayata geçirilen müşteri riski değerlendirme sistemi olan “KKB Reel Sektör Kredi Değerlendirme Sistemi”, araç kiralama firmalarına müşteri adaylarının risk değerlendirmelerini kısa bir süre yaparak kiralama konusunda daha doğru karar vermelerini sağlayacak.
“Her geçen gün daha da yaygınlaşan araç kiralama hizmetiyle, müşterinin oluşturabileceği riski de bu anlamda daha doğru değerlendirmek gerekiyor.”

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, “Reel sektörün risklerini etkin yönetme genel stratejimiz paralelinde araç kiralama şirketlerinin hem risklerini yönetme hem de doğru kişiye, doğru aracı sunabilmelerini sağlamayı hedefledik.Amacımız araç kiralama sektörüne özel olarak tasarladığımız müşteri riski değerlendirme sistemi ile detaylı risk raporu ve Findeks notunu birlikte kullanarak otomatik bir risk değerlendirmesi yapılmasını sağlamak” dedi. Kurulacak olan sistem, lokasyon ve kişiden bağımsız olduğu için, kurumsal anlamda müşteri ilgili araç kiralama şirketinin hangi şubesine başvurursa başvursun aynı değerlendirme yapılabilecek. TOKKDER tarafından tanımlanan kurallar paralelinde sistem tarafından üretilen kararlar referans olarak kullanılacak. Sistem tarafından önerilen karara uyup uymamak doğrudan araç kiralama firmalarının inisiyatifinde olacak.Araç kiralama şirketleri risklerini minimize ederken müşteri memnuniyetini artırma imkanı yakalayacak.”şeklinde açıklama yaptı.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Önder Erdem ise, “Toplumun her kesiminden talep gören günlük / kısa süreli araç kiralamanın bu denli yaygınlaşması müşteri riski değerlendirmesini araç kiralama şirketleri için olmazsa olmaz bir husus haline getiriyor. Günlük / Kısa süreli araç kiralama şirketlerinin müşterilerinden talep ettiği kira ücretleri kiralanan aracın değeri ile kıyaslandığında araçların güvenilir kişilere kiralanmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Rentalia, seçkin kullanıcı kitlesi ile Türkiye'nin önde gelen araç kiralama markalarını bir araya getirerek bir noktada doğru kişi için doğru araç politikasına hizmet ediyor.Araç kira ücretleri kiralama süreci başında müşterinin kredi kartından tahsil ediliyor. Ancak, araç kiralama şirketleri açısından asıl önemli husus kira ücretinin müşteriden tahsil edilmesinin yanı sıra kiralanan aracın kira süresi sonunda müşteri tarafından sorunsuz bir şekilde kiralama firmasına teslim edilmesi.

İşte TOKKDER ve Kredi Kayıt Bürosu işbirliği ile hayata geçirilen, araç kiralama sektörüne özel olarak tasarlanan “KKB Reel Sektör Kredi Değerlendirme Sistemi” TOKKDER üyesi araç kiralama firmalarının, müşterilerinin risk değerlendirmesine birkaç dakika içinde ulaşarak kiralama konusunda sağlıklı bir karar vermelerini sağlayacak. Sistem ayrıca doğru kişiye, doğru aracın, doğru şartlarla kiralanmasına da imkân tanıyacak.” diyerek bu projenin önemini vurguladı.

Sektörün kullanımına açılan bu sistem sayesinde, birkaç bilgi girişinin ardından araç kiralamak isteyen kişinin cep telefonundan vereceği risk bilgilerinin paylaşılmasına ilişkin onay mutabakat mesajı ile araç kiralama şirketine otomatik bir değerlendirme imkânı sunuluyor.Bu sayede rezervasyon sürecinin hemen ardından araç kiralama firması Findeks sorgusu yaparak finansal kredibilite kontrolünü sağlıyor ve müşteriye konfirmasyon durumunu bildiriyor. Hem kullanıcı hem de tedarikçi firma için kolaylık sağlayan bu sistemle Türkiye'nin dört bir köşesi için araç kiralama rezervasyonu oluşturabilirsiniz. Türkiye'nin en büyük havalimanları olan İstanbul Havalimanı (IST) Araç Kiralama, Sabiha Gökçen Araç Kiralama, Antalya, Ankara İzmir Havalimanları rent a car işlemleri artık daha kolay.

Kredi Kayıt Bürosu Hakkında:
Türkiye’nin ilk ve tek kredi bürosu olan KKB, sektörün önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile 11 Nisan 1995 tarihinde kurulmuştur. KKB’nin; bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 180’in üzerinde üyesi bulunmaktadır. KKB’nin temel fonksiyonu; üyelerinden topladığı müşteri bilgilerini birleştirip kredi risk yönetim süreçlerinde kullanılmak üzere yine üyeleri ile paylaşması şeklindedir.

2013 yılı Ocak ayında hizmete sunduğu Çek Raporu, Risk Raporu ve Elektronik Rapor Sistemi ile KKB, yalnız finansal kuruluşlara değil aynı zamanda bireylere ve reel sektöre yönelik hizmetler de sunmaya başlamıştır. Kişi ve kurumların finansal itibarlarını yönetebilmeleri için önemli araçlar sunan KKB, 2014 yılında bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmetler platformu Findeks’i hayata geçirmiştir. Findeks, sahip olduğu dünyanın en gelişmiş kimlik doğrulama yapılarından biriyle benzersiz bir hizmet sunmaktadır.

TOKKDER hakkında:
Araç kiralama kuruluşlarını aynı çatı altında birleştirmek amacıyla 1996 yılında kurulan TOKKDER’e ülkemizin araç kiralama konusunda önde gelen 109kuruluşu üyedir. TOKKDER; “kiralama” tanımı altında ülkemizde hızla büyüyen ve uluslararası standartlara doğru hızla yaklaşan “Günlük Kiralama” ve hizmet içeriği her geçen gün daha güçlenen “Operasyonel Kiralama” olmak üzere, iki önemli unsuru temsil etmektedir. Ayrıca TOKKDER, Avrupa’da 34 ülkeden leasing, kısa dönem araç kiralama ve operasyonel kiralama konularında faaliyet gösteren kuruluşların toplandığı 46 derneğin üye olduğu Leaseurope üyesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..