Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Skoda Fabia R5; 12 özel etabın 11’inde galip geldi

 İlk yarışında başarılı olduDoğu Avrupa'nın köklü otomobi markası Skoda'nın yeni sporcusu ilk görevinden başarıyla dönüyor.Geçtiğimiz günlerde de  arkadan motorlu efsane model 130 RS, R200 adıyla gün yüzüne çıkarılmıştı. Şimdi ise minik sporcu Yeni Fabia, icraata başladı.Rallillerin atom karıncası rakiplerine şimdiden gözdağı veriyor!
Otomobil dünyasının yakından takip ettiği Skoda’nın yeni ralli otomobili Fabia R5, çıktığı ilk yarışta galibiyet elde ederek sezona kusursuz bir başlangıç yaptı. Çek Cumhuriyeti’nde yapılan rallide geçen yılın Asya-Pasifik Şampiyonu Jan Kopecky, Fabia R5’i üstün bir sürüşle galibiyete taşıdı.

50. Šumava Klatovy Ralli’sinin zorlu etaplarında zafer elde eden Fabia R5, yerini aldığı Skoda tarihinin en başarılı ralli otomobili Fabia 2000’in izinden gittiğini kanıtladı. Fabia R5, resmi bir yarışa çıkmadan evvel birçok zorlu testten geçirildi ve bunun karşılığı da ilk rallide alındı.

Yeni yüksek teknolojili dört çeker sürüş sistemiyle donatılan Fabia R5, 12 özel etabın 11’inde galibiyet elde ederek üstünlüğünü ortaya koydu. Sadece ralliyi kazanmakla kalmayan Fabia R5, bunun yanında en uzun etaplarda en yakın rakibine 17 saniye gibi ciddi bir fark atarak dikkatleri üzerine topladı.

Türkiye’de de büyük bir ilgi gören üçüncü jenerasyon Fabia’nın ralli versiyonu olan Fabia R5, Skoda Motorsporları’nın başarılarını yukarıya taşımayı hedefliyor. Bu yeni otomobil, yerel rallilerin yanı sıra FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın WRC2 kategorisinde ve FIA Asya-Pasifik Ralli Şampiyonası’nda da (APRC) mücadele edecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..