Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kasko sigortası hakkında bilmeniz gereken 13 şey

Aracınızı olası bir hasar veya kaza riskine karşı güvence altına almanın yolu kasko yaptırmaktan geçiyor. Kasko sigortaları, çarpma, çalınma, yanma gibi olumsuz durumlarda aracı güvence altına alırken, kontrolünüz dışında oluşabilecek hasarlar ve kazalarda tazminat almanızı sağlıyor. Kasko poliçelerinin belirli risklere karşı birçok avantajı bulunmakta. Kasko sigortası hakkında bilmeniz gereken 13 şeyi sizler için bir araya getirdik.


 Kasko sigortasında bilenmesi gerekliler



1.Kasko sigortası, aracın yanması, çalınması veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına almaktadır.


2. Kasko sigortası aracınızda oluşabilecek herhangi bir zarara karşı birçok teminatı kapsar. Çarpma, çarpılma, yangın ve hırsızlık ana teminatlarıdır.


3. Aracın hem hareket halinde hem de dururken sigortalının veya aracı kullananın dışında gelişen herhangi bir çarpma, devrilme, düşme ve yuvarlanma halinde gördüğü zarar kasko sigortası kapsamındadır.

4. Enflasyon teminatı, ferdi kaza teminatı, ferdi kaza deprem teminatı, eskime payı düşmeme teminatı, hukuksal yardım teminatı, kullanım kaybı teminatı, yardım hizmet paketi teminatı,terör teminatı, deprem ve yanardağ püskürmesi teminatı ek teminatlar olarak sıralanabilir.

5. Kasko sigortası,poliçeyi imzaladıktan sonra ödeme yapmanız halinde başlar. Eğer sigorta ücretini taksitli olarak ödeyecekseniz, peşinat ödemesi yapılmasıyla birlikte sigortanız başlar. Türkiye saati ile 12:00’da başlar ve aynı günde, aynı saatte sona erer.Kasko sigortası bir yıl geçerli olup bir yılın sonunda isteğe göre yenilenebilir.

6. Sözleşme süresi boyunca aracınızda oluşabilecek bir hasarı iki yıl içinde beyan edip tazminat talebinde bulunmanız gerekir. İki yıl sonrasında belirttiğiniz talepler karşılanmaz.


7. Aracın ehliyeti olmayan kişi tarafından kullanılması durumunda oluşan hasarlar, kasko kapsamında değildir.


8. Düzenli bakım ve onarımı yapılmamasından kaynaklı paslanma, çürüme ve eskimeye bağlı zararlar kasko sigortası tarafından karşılanmaz.


9. Alkol, uyuşturucu ve benzeri madde kullanmış kişilerin kullandığı araçlarda oluşabilecek zararlar kasko sigortası kapsamı dışında kalmaktadır.


10. Kasko sigortasında hasarsızlık indirimi, muafiyet indirimi, yaş indirimi, tek sürücü indirimi gibi birçok indirim çeşidi bulunur. Bunlardan birkaçına örnek vermek gerekirse;


Hasarsızlık indirimi:Sigorta süresi boyunca, hasarınız olduğu halde kasko hasar tazminatı talep etmediyseniz, yeni poliçenizde %30 ile %60 oranında indirim kazanabilirsiniz.







Muafiyet indirimi: Aracınızın sigorta bedeli değerinin yüzde 1'i veya yüzde 2'si kadar olan hasarları kendiniz ödemeniz halinde kazandığınız indirimdir. Bu indirim sayesinde kasko priminizden yüzde 60’a varan oranlarda indirim uygulanabilir.



Yaş indirimi:25 yaşın üstündeyseniz bu indirimden yararlanabilirsiniz. Bunun için doğum yılınızı belirtmeniz yeterli. Doğum yılınıza göre poliçenize yüzde 10 indirim uygulanacaktır, bu indirimin sürücüye mahsus olduğunu unutmayın.


Ehliyet İndirimi: En az 5 yıldır sürücü belgesine sahipseniz, poliçenizde yüzde 15’e varan oranda indirim uygulanabilir.


11.Sözleşme süresi içinde, sigortalı aracın değişmesi durumunda sigorta sözleşmesi kendiliğinden feshedilmiş olur. Feshin onaylandığı tarihe kadar olan süre içinde ödenmesi gereken pirim belirlenir ve fazlası sigorta ettirene geri verilir.


12. Sigortalı ve/veya sigorta yaptıranın ölümü halinde, sigortanın geçerliliği devam edip sözleşmede yer alan tüm haklar ve/veya borçlar mirasçılarına geçer. Böyle bir durumda sigortadan haberdar olan yeni hak sahibi durumu on beş gün içinde sigortacıya bildirmelidir.


13. Aracınızın pert olması veya çalınması durumunda sigorta şirketi, aracınızın ilk günkü değerini değil, hasar zamanındaki piyasa değerini öder.


Aracınıza kaskosigortası yaptırarak aracınızda meydana gelebilecek zararların maliyetini kendiniz karşılamak zorunda kalmazsınız. Aracınızın kasko değerini merak ediyorsanız kasko değer listesi için Kolay.com web sitesini ziyaret edebilir, bütçenize en uygun kasko sigortası teklifini alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..