Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

O otomobiller Çanakkale'de görüldü!!!

Çanakkale'de farklı bir etkinlik vardı....Çanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD) ana sponsorluğunda, Çanakkale Valiliği ve dernek üyesi firmaların katkıları ile düzenlenen 100.Yıl Rallisi 16-17 Mayıs tarihlerinde 60 ekip ve 120 sporcunun katılımıyla Çanakkale’de gerçekleştirildi. Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde,


Çanakkale'de etkinlikler sürdü..


 Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve TOSFED  Ralli Kupası'na puan veren ralli 16 Mayıs Cumartesi günü saat 16:30’da Özgürlük Parkı’ndan başladı.




Bayramiç Çan bölgesindeki 8.70 km.lik Yahya Çavuş, 14.75 km.lik 57.Alay ve 16.20 km.lik Nezahat Onbaşıetaplarının üçer kez geçilmesinden oluşan rallide, Bakış Açısı ve Koordinasyon Topluluğu (BAKOT) organizasyonu ile 3.500 kadar üniversite öğrencisi Karaibrahimgil’de oluşturulan özel seyirci alanında Pazar günü boyunca etkinlikler eşliğinde ralliyi izledi.




Castrol Ford Team Türkiye takımından geçtiğimiz yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin birinciliği ile sonuçlanan rallide, ikinciliği Neo Motorspor takımından Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi ve üçüncülüğü de yine Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibi üçüncü sırada yer aldı. Neo Motorspor takımından Ümit Erdim-Şener Güray ekibinin sınıf N birinciliğini elde ettiği rallide, Sınıf 4, İki Çeker ve genç Pilotlar Birinciliği’ni Castrol Ford Team Türkiye takımındanBuğra Banaz-Burak Erdener ekibi kazandı. Sınıf 3’te Pegasus Racing takımından Opel destekli Taner Şengezener-Bora Yılmaz birinciliği kazanırken, Kadın Pilotlar birincisi Deltasport’tan Çiçek Güney ile birlikte yarışan Burcu Çetinkaya, kadın co-pilotlar birincisi ise Hakkı Ağaoğlu ile yarışan Nehir Yılmaz oldular.




30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic rally klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing takımının Ford Escort MKII ile yarışan 3 ekibi podyumu paylaştı. Bu sezon Türk lisansı ile yarışan Fin ekip Hannu Pulkkinen-Juha Rahkonen birinciliği elde ederken, ikinci sırada 4 kez historic rally şampiyonu Engin Kap-Başar Yavuz ve üçüncülüğü de Burak Türkkan-Özden Yılmaz kazandı. Kategori 1 birinciliği ise Deltasport adına Fiat 131 ile yarışan Emre Hasbay-Saip Can Hasbay ekibinin oldu.

27 ekibin katılımına sahne olan TOSFED Ralli Kupası’nda ise Kategori 1’de İstanbul’dan Nissan Micra ile İlhan Mutluay-Berkay Haymana, Kategori 2’de Antalya’dan Citroen C2 ile Okan Tanrıverdi-Murat Irmak, Kategori 3’te Bursa’dan Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol, Kategori 4’te Eskişehir’den Ford Fiesta R2 ile Serhan Türkkan-Taner Oylukan ve Kategori 5’te de Murat Güray-Hürol Menderes birincilikleri paylaşan ekipler oldular.



Yarış sonunda Özgürlük Parkı’nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, TOSFED BaşkanıMetin Çeker, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ile ÇAMAD Başkanı Nurettin Ahi tarafından verildi.

Rallinin ikinci günü, normal yolda görevli araçlardan birisinin çarpması sonucu yaralanan kişinin, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..