Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Fiat Aegea, İstanbul Autoshow'da

Grand Linea değil Aegea... Tofaş; Fiat'ın yeni sedanına Dünya prömiyeri yaptı!
Merakla beklenen yeni otomobil,  kapı kollarıyla birleşerek baştan başa giden çizgi ve arka omuz hizasındaki yan camlarla BMW'yi akla getiriyor!Arka tampon altında köşelerde bulunan kısa hatlı kırmızı lamba güncel Linea ile benzeşiyor.Yeni otomobil; 4.5 metrelik uzunluğa, 148 santimetre yüksekliğe, 178 santimetre genişliğe  ve 264
santimlik aks mesafesine sahip. Geniş mekanla beraber 510 litrelik bagaj, ülkemiz şartları için ideal görünüyor!
 Genel hatlara bakılırsa Fluence'a da bir gönderme yapıyor. Ön tampon altındaki ızgara ve yanlarındaki sis lambaların bulunduğu bölüm itibariyla.Farlarda  3 Serisi mi desem!
 Fiat Viaggo, Dodge Dart ve Chrsyler 200 modellerinin Türkiye şubesi olan Yeni Fiat Aegea  modelinin daha yakışıklı  olduğunu düşünüyorum.
Bagaj kapağıyla sonlanan bölüm biraz abartılı olmuş(yandan bakıldığında). Ancak tam arkadan bakıldığında tasarım sade ve akıcı görünüyor.
  Fiat'ın yeni sedanında 95 - 120 beygir aralığında hem düz hem de otomatik şanzıman seçenekleriyle 2 Multijet II turbo dizel ve iki benzinli motor bulunacak.
 100 km’de ortalama 4 litrenin altında yakıt tüketimi haliyle dizel motorlardan sağlanıyor..
Aracın plakalığında Fiat Aegea yazdığına bakmayın. Bu proje adıymış!
Aynı tasarımları paylaşan; Dodge Dart, daha lüks versiyon Chrsler 200 ve Uzakdoğu'da rakiplerine meydan okuyan Fiat Viaggio modellerinin Aegeo ile ne kadar farkı var ?Aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz..

Araç; her ne kadar aynı veya bildik unsurlardan meydana gelmiş olsa ve başka sebeplerle eleştirilse bile , üzerinde çalışılmış ve emek verilerek ortaya çıkarılmış. Ayrıca genel olarak güzel bir aracın ortaya çıktığı söylenebilir; yukarıda saydığımız markalarla da araç zaten test edilip onaylanmış durumda.
 Eleştirilere rağmen bu  otomobilin iyi satış rakamları yakalayacağını tahmin ediyorum. 
Çünkü, Tofaş; otomobili üretmekten başka pazarlamasınıda biliyor..
Tofaş, bu aracın SW ve  hatchback versiyonlarınıda üretecek-miş.
Grand Linea değil Aegea...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..