Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KiA, Amerika'da da Başarılı



Güney Kore'nin önde gelen iki otomobil firmasından KiA, uluslararası araştırma şirketi J.D. Power’ın her yıl yayınladığı kalite değerlendirme raporu “Initial Quality Study” sıralamasında 33 marka arasında ikinci oldu.Sorento ve Soul modelleri, çok amaçlı aile aracı ve orta boy SUV sınıflarında en yüksek puanı alırken, diğer beş KIA modeli de kendi kategorilerinde ilk üçe girdi.


 yeni kia sorento



Raporda KIA araç sahipleri, diğer otomobil kullanıcılarına kıyasla %20 oranında daha az sorun çıkardığı belirtiliyor.

KIA uluslararası alanda kazandığı başarılara yenilerini ekliyor. ABD’de de son yıllarda giderek artan model sayısı ile faaliyet gösteren KIA, dünyanın en saygın araştırma şirketlerinden J.D. Power’ın her yıl hazırladığı “İlk Kalite Değerlendirme Raporu - Initial Quality Study’de (IQS)” araştırmasında üst sıralarda yer alan markalar arasına adını yazdırdı. KIA, 2015 yılında endüstri genelinde ikinci en yüksek puana ulaşan otomotiv markası olarak gösterildi.

KIA’nın araştırmadaki puanı, gelmiş geçmiş en iyi performansını sergilediği 2014 senesine kıyasla 20 puan arttı. Amerika’da giderek büyüyen KIA, 4 sıra yukarı çıkarak genel klasmanda 33 otomobil markası arasında 2. sıraya yerleşti ve Amerikan otomotiv pazarındaki markalar içinde en yüksek puanı elde eden marka oldu.

KIA’nın bu yükselişinde başrolü, Amerika’da segmentlerinde lider konumda bulunan v

e markanın en çok satan araçları olan Soul ve Sorento oynarken; Rio, Optima, ve Sportage modellerinin her biri kendi kategorisinde ilk üçe girmeyi başardı. Raporda ayrıca KIA araç sahiplerinin, diğer otomobil kullanıcılarına kıyasla %20 oranında daha az sorunla karşılaştıklarını belirtmesi dikkat çekti.

Her yıl düzenlenen ve bu yıl 29.’su gerçekleşen J.D. Power IQS’de, 26 segmentten araç sahiplerinin değerlendirmeleri analiz ediliyor. IQS, aracın satın alınmasından sonra 90 gün içinde, kullanıcıların sürüş tecrübesi, motor, şanzıman performansı ve kaliteye dayalı geniş bir sorun yelpazesi üzerine yaptıkları değerlendirmeler vasıtasıyla belirleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..