Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota'nın en yenileri geliyor; Auris ve Avensis

 Yeni AvensisToyota; C ve D sınıflarında iki yeni otomobiliyle rakiplerine meydan okuyor.Daha kaliteli, daha mükemmel, daha konforlu ve daha teknolojik olma iddiasındaki Toyota; ayrıca Avensis modelinde ilk kez 1.6 litre D-4D ve 2.0 litre D-4D dizel motorlarını kullanıyor...
Toyota’nın D segmentindeprestij ve üst düzeyde konfor sunan modeli 3’üncü nesil Yeni Avensis’in benzinli
versiyonları 76 bin 900 TL’den, dizel versiyonları ise 92 bin 900TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.
 1.6 lt’lik dizel motorun ilk kez kullanıldığı Yeni Avensis’te etkileyici ve güçlü bir duruş sergileyen yeni ön ve arka tasarım; zarif çizgilere sahip, konforlu ve tamamen yenilenen iç mekan ilk bakışta dikkat çekiyor. Kalite kavramına yeni bir bakış getiren Avensis, geliştirilen güvenlik özellikleri ile şimdi çok daha güvenli ve konforlu sürüş keyfini her versiyon ve donanım seviyesinde sunuyor.
Yeni Avensis'inSedan ve Touring Sports versiyonları 'Enerjik ve Zarif' tasarım anlayışının buluştuğu bir görünüme sahip oldu. Cesur hatlara sahip ve kolayca ayırt edilebilir bir görünüme kavuşan Yeni Avensis, LED far kümeleri, tek krom kaplama bar, parlak siyah tampon ve krom çerçeveli ızgara ile güçlü bir duruş sergiliyor.Şık LED arka stop lambaları başta olmak üzere yenilenen arka tasarım ise Avensis’in geniş yol duruşunu ve dinamizmini ortaya koyuyor.Yeni Avensis Sedan versiyonundabagaj hacmi 509 lt olurken, TouringSports’da da 543 lt’denbaşlayarak 1609 lt’yekadar ulaşabiliyor.
Yeni Avensis’te geliştirilmiş duyusal kalitenin hakim olduğu iç mekan zarifliği, konfor ve rahatlığı hemen hissettiriyor. Sınıfında fark yaratacak bir başka özellik olarak dikkat çeken 4.2inç’likrenkli TFT ekran ile 8inç’lik renkli multimedya dokunmatik ekrana sahip“Toyota Touch 2” ile yolculuklarYeni Avensis ile eğlenceli hale geliyor. “Toyota Touch 2 withGo” multimedya sisteminde Türkçe dahil olmak üzere dil seçeneği 20’ye ulaşıyor.

1.6 lt’likDizel Motor İlk Kez Kullanıldı

2 dizel 3 benzinli motor seçeneği ile sunulacak olan Yeni Avensis’teyakıt tüketimi ortalama 4.2lt/100 olan 1.6 lt D-4D dizel motor ilk kez kullanıldı. Yine ilk kez bir Toyota’da kullanılacak 143 hp üreten 2.0lt D-4D güç ünitesi de dikkat çekiyor. Yeni Avensis’in motor gamında; 132 beygirlik güç üreten 1.6lt, 147 beygirlik güç üreten 1.8 lt ve 152 beygirlik güç üreten 2.0 lt benzinli motor da yer alıyor. Yakıt tüketimi kapsamlı revizyonlarla yüzde 4 oranında düşürülen 1.8 ve 2.0 lt benzinli motorlar, otomatik Multidrive S şanzımanla birlikte performansı en üst noktaya taşıyor. 
 
 Toyota, Yeni Auris ve AurisTouring Sports Temmuz ayının ortasından itibaren satışa sunulacak. Yeni Auris, tasarım ve donanım özelliklerinin yanı sıraduyusal kalite ve geliştirilen sürüş dinamikleriyle de sınıfında farkını ortaya koymaya hazırlanıyor. Toyota’nın İngiltere’deki fabrikasında üretilen, Hatchback ve Touring Sports olmak üzere iki farklı gövde tipiyle piyasaya sunulacak olan Yeni Auris’inyıl sonuna kadar 4-5 bin adetlik satış hedefi bulunuyor.
Daha Sportif ve Sofistike Dış Tasarım
Yeni Auris şimdi daha sportif bir görünüme kavuştu. Otomobilin ön ve arka kısımlarının yeniden tasarlanması ile Auris, yola daha hakim bir görünüme ve daha düşük ağırlık merkezine sahip olurken, profilden bakıldığında ise daha uzun ve akıcı bir görünüme kavuştu.

Otomobilin ön tasarımında kaslı ön tampon ve daha geniş alt ızgara dikkat çekerken daha keskin üst ızgara, krom detaylar ve Premium versiyonda kullanılanLED farlar,sofistike duruşu tamamlayan unsurlar olarak öne çıkıyor. Bu krom detaylarla birlikte Toyota logosu da daha belirgin hale getirildi. Auris’in arka tasarımıdabüyük ölçüde yenilendi.Daha kaslı tampon yapısı ve otomobilin hatlarıyla bütünleşen arka farlardaki LED ışık çizgisi ile Yeni Auris, gece de oldukça dikkat çekenbir model olmayı başarıyor. Arka tasarımda yapılan değişiklikler arasında yatay reflektörler ve yatay krom çıtalar da yer alıyor.

Toyota Auris hatchback 55 mm uzayarak 4,330 mm’ye, Touring Sports ise 35 mm uzayarak 4,595 mm’lik boyuta ulaştı. Ağırlığı ise ortalama 25 kg azaldı. 


İç mekanda “kalite algısı”arttı.
Yeni Auris’in dış tasarımının yanı sıra iç mekantasarımında da bir dizi yenilikler yapıldı. Duyusal kaliteyi artırmak için; iç mekan tasarımlar arasında devamlılık, renk uyumu ve görsel kalitenin geliştirilmesi üzerine yoğunlaşıldı.

Yeni Auris’in iç mekan tasarımı, aralarında Kıdemli Türk Mühendis Mehmet Fatih Kale’nin de bulunduğu bir ekip tarafından geliştirildi. Toyota Avrupa’da 8yıldır görev alan Mehmet Fatih Kale, Duyusal Kalite Ekibi’nin tasarım ve mühendislik arasındaki bağlantıyı kurmak üzere 2012 yılında kurulduğunu belirterek, “Toyota’da Duyusal Kalite, müşterilerin otomobile oturduklarında ne hissettikleriyle ilgili bir konudur. Bunlar daha çok görsel, dokunsal ve işitsel hislerdir. Mühendislik zekasındaki aynı derinliği ergonomiden konfora, konfordan dokunsal kaliteye yansıtmak istiyorduk. Yeni Auris’te tasarım dilinde belli bir akıcılık getirirken aynı zamanda Avrupa pazarı için önemli olan kalite hissini de artırdık” dedi.

Yeni Auris’te gösterge panelinin ortasına konumlandırılan 4.2” renkli TFT ekran ile daha sofistike ve sportif görünüm elde edildi.Sürücüler bu çok fonksiyonlu ekranda sürüş, tüketim ve navigasyon haritasıgibi bilgileri görüntüleyebilecekler.

Orta konsola entegre edilmiş “Toyota Touch 2” sistemine sahip 7” tam renkli multimedya dokunmatik ekran ile yolculuklar daha keyifli hale geliyor. “Toyota Touch 2” AM/FM radio, CD/ MP3 çalar, Bluetooth ile kablosuz cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonundan müzik dinleme ve çalma listesinden seçim yapabilme, araç bilgisi, USB girişi ile iPod ve USB uyumlu mobil cihazlara bağlantı ile şarj imkanı ve entegre geri görüş kamerası özelliklerini taşıyor.

Bunun yanında Yeni Auris’te havalandırma kanalları, kapı kolları ve vites topuzu gibi iç mekanda yer alan saten krom, lake siyah gibi birçok parça daha yüksek kaliteli malzeme ile tasarlandı. İç tasarımda kullanılan renk seçenekleri de daha uyumlu olup otomobilin karakteristik özelliği ile örtüşendaha sofistike hale getirildi.


Mükemmel Sürüş Deneyimi

Yeni Auris’inürün gamında, sürüş konforunu ve yol tutuşunu artırmak için süspansiyon ve direksiyon sisteminde deiyileştirmeler gerçekleştirildi.

Sürüş dinamiklerinde yapılan değişikliklerin yanında yeni ses yalıtımıyla birlikte motor ve yüksek hızlarda oluşan rüzgar gürültüsünün önüne geçilerek,hissedilir derecede daha sessiz bir sürüş sağlandı.

Yeni Auris’in motor gamı, düşük yakıt tüketimlerinin yanı sıra optimum performans sunuyor. Ayrıca tüm motor versiyonları Euro 6 emisyon normlarını karşılıyor.

Yeni Auris’in benzinli güç ünitesi seçenekleri arasında; 99 HP güç üreten, ortalama tüketimi 5.8 lt/100 km olan 1.33 lt Dual VVT-i ve 132 HP güce sahip, ortalama tüketimi 6.1 lt/100 km olan 1.6 lt Valvematic motorlar yer alıyor. 90 HP üreten ve 4 lt/100 km ortalama yakıt tüketen 1.4 lt D-4D motor da kapsamlı bir revizyondan geçirildi. Bu motor bir önceki versiyonda 1800 d/dakikada 205 Nm tork üretirken, şimdi bu tork‘a 1400 d/dakika’da ulaşabiliyor.

Yeni Auris’in 1.6 lt Valvematic motor seçeneğinde, Multidrive S sürekli değişken şanzıman (CVT) seçeneği ile satışa sunuluyor. Optimum performans/tüketim için ayarlanan bu şanzıman, hem kesintisiz aktarma konforunu yaşatıyor, hem de istenildiğinde manuel modunda 7 kademeli şanzıman gibi kullanılabiliyor.

Yeni Auris;Life, Active, Advance ve Premium versiyonlarıyla piyasaya sunulacak. Premium versiyonda standart olarak sunulanSkyview panoramik cam tavan, Active ve Advance versiyonlarında ise opsiyonlu donanım seçenekleri arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..