Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobilde ilk 6 ayın lideri belli oldu; Volkswagen

Dünyanın en çok satan otomobil firması ilk kez bir Alman markası oldu.77 senedir dünya lideri olan GM yerini 2008 yılından sonra Toyota'ya bırakmak zorunda kalmıştı.
Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota ile Volkswagen arasında son iki yıldır büyük bir çekişme yaşanıyordu.VW, bu yılın ilk altı ayında 5.04 milyon araç satarken geçen yılın dünya lideri Japon Toyota; 
5.02 milyon adet araç satışı gerçekleştirdi.
Amerika Birleşik Devletleri ve dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından General Motors ilk, Ford ise ikinci sırayı yıllarca işgal etti.İlk altı aylık zaman dilimini Amerikan devi; üçüncülükle geçti.


Toyota, dünya otomotiv sektöründe; Toyota, Daihatsu, Scion, Hino, Lexus ve Subaru markalarıyla yer alırken Volkswagen grubu; VW, Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Skoda, Ducati, Scania, MAN markalarıyla boy gösteriyor..

General Motors ise Chevrolet, GMC, Cadillac, Opel, Vauxhall, Holden ve Buick markalarıyla rakiplerinin karşısında yer alıyor.Bu markaların Çin ve diğer ülkelerde beraber üretim yaptığı markalarda mevcut.

Toyota Corolla ve RAV4, Volkswagen Passat, Lexus NX gibi modeller ise satışların yükselmesinde dikkat çekiyor..


Bu arada Toyota Türkiye, 2015 yılının ilk yarısındaki 23 bin 307 adetlik satışıyla önceki yılın ilk yarısına göre satışlarında yüzde 94’lük bir büyüme gösterdi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2015 yılının ilk yarısında çok başarılı bir dönem geçirdiklerini belirterek “Pazar büyümesinin çok üzerinde bir büyüme ile pazar payımızı yükselttik. Bu yükselişte yenilenen modellerimizle ile birlikte Türkiye’de üretilen Corolla itici gücümüz oldu. Donanımı ve genişliği ile yönetici ve makam aracı olarak kabul gören Corolla, kamu ve özel sektörde filo olarak da tercih edildi. Yıl başında yaptığımız değerlendirmelerde Toyota olarak, 2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırmayı hedeflemiştik. İlk yarı satış performansımıza baktığımızda bu hedefi rahatlıkla yakalayacağımızı ve hatta geçeceğimizi söyleyebiliriz” dedi. 
Hibrit Satışları da Yükseldi
Toyota’nın hibrit otomobil satışlarında da artışlar meydana geldi. Toyota, Avrupa’da 101 bin hibrit otomobil satışıyla geçtiğimiz yılın ilk yarısına oranla yüzde 12’lik artışa imza attı. Türkiye’de de satılan Toyota Yaris Hybrid geçen yılın ilk yarısına göre Avrupa’daki satışlarını yüzde 21 artırarak güçlü bir konum elde etmeyi de başardı. Avrupa’da satılan her üç Yaris’ten birinin hibrit model olması dikkat çekerken, Toyota’nın hibrit modelleri Avrupa’daki toplam satışlarının yüzde 22’sini oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..