Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni neslin ayak sesleri İzmir'den geldi!

 Avrupa ülkelerine de ihraç edilen Volkicar, İzmirliler'in misafiriydi..Tecübeli yarışçıların yanında yeni yeteneklerde direksiyon başında yer aldı..
Lassa V1 sezonu, verilen yaz tatilinden sonra İzmir’de yapılan yarış ile devam etti. Sıcak havanın hem pilotları hem de otomobilleri zorladığı İzmir ayağı, genç isimlerle tecrübeli pilotların çekişmesine sahne oldu. Can Tolon İzmir’de ilk kez kaybederken,yarış galibiyetini ve şampiyona liderliğini Yağız Avcı ele geçirdi.




AYHANCAN GÜVEN SIRALAMALARIN VE İLK YARIŞIN GALİBİ OLDU

Gençler klasmanında yarışan ve gelecekte F1 pilotu olmayı hedefleyen Ayhancan Güven, yapılan sıralama turlarında en iyi zamanı yaparak birinci sırada start alma hakkı elde etti. 19 pilot 2 saniye içinde sıralanırken, yarışın heyecanlı geçeceğinin ilk sinyalleri verilmiş oldu. İlk yarışın startı ile heyecan fırtınası başladı. Sıralamalarda istediği sonucu alamayan İzmir’li şampiyon pilot Can Tolon agresif stili ile rakipleri ile mücadeleye girdi. Ayhancan birinciliğini korumak için arkasına bir an olsun bakmadan turlarını tamamlarken onu Koray Muratoğlu takip ediyordu. Ancak yarışın 9. turunda arka sıralarda Fahir Talib ve Ümit Erdim’in mücadelesine karışan Arda Çınarlık’ın attığı takla yarışın durdurulmasına sebep oldu. Büyük heyecan yaratan taklanın ardından yarışın %80’ninden fazlası tamamlandığı için 9. turdaki sıralama ile klasman ilan edildi ve yarışın kalan turları koşulmadı.

GÜNÜN SONUCUNU KIRMIZI BAYRAKLAR BELİRLEDİ



Lassa V1’de ikinci yarış sakin başladı. İlk iki turda birbirleri ile temas etmeyen pilotlar turların ilerlemesi ile yine rahat duramadı. Can Tolon atak yaptığı sırada otomobilinin kontrolünü kaybetti ve Ali Türkkan ile kafa kafaya çarptı.Şampiyon pilotun otomobili temas sonucu alev aldı ve pistin kenarına çekilerek söndürüldü.Bu sırada kırmızı bayrakla durdurulan yarış yangının söndürülmesinden sonra yeniden start prosedürü ile başlatıldı. Start düzlüğüne yerleşen pilotların arasındaki mesafe, böylece kapanmış oldu. İkinci yarışın ikinci startı ile yine İzmir Park pisti karıştı. Lider durumdaki eski Seat Cup şampiyonu Mert Aytuğ beklediğini yine bulamadı ve gerilere düştü. Şanssız bir sezon geçiren Göksun Erkek şeytanın bacağını yine kıramazken, Yağız Avcı tüm bu karmaşadan sıyrılarak hem ikinci yarışın hem de günün galibi oldu.

PODYUMDA YENİ NESLİN AYAK SESLERİ


Yağız Avcı’nın tecrübesi ile lider tamamladığı yarışta 2011 şampiyonu Burak Çukurova sakin götürdüğü stresli yarışın ikincilik basamağında yer almayı başardı. Podyumun son basamağında ise genç isim Ayhancan Güven vardı.
Karting kariyeri ile spora başlayan ve birçok başarı elde eden Ayhancan, gelecekte kendisini bekleyen rekabete VOLKICAR ile hazırlanıyor. Gençler için harika fırsatlar barındıran Vlassa V1’de bir kez daha podyumda 23 yaş altı bir pilot yer aldı ve 2.000 TL para ödülü kazandı. İkinci Burak Çukurova 4.000 TL’nin sahibi olurken Yağız Avcı 10.000 TL kazandı.
Yağız Avcı üç ayak sonunda şampiyonada lider durumda. Burak Çukurova ise ikinci. Lassa V1’in bir sonraki yarışı 13 Eylül’de İzmit Körfez Pisti’nde yapılacak ve NTV Spor’dan canlı olarak yayınlanacak. Lassa’nın ana sponsor olduğu yerli otomobil sporları şampiyonası Lassa V1, beşinci sezonunda fırtına gibi esmeye devam ediyor.

LASSA V1 2015 YARIŞ TAKVİMİ
1. 9 MAYIS 2015 KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
2. 31 MAYIS 2015 ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ
3. 30 AĞUSTOS 2015 ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ
4. 13 EYLÜL 2015 KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
5. 4 EKİM 2015 AYDIN YARIŞ PİSTİ
6. 8 KASIM 2015 ADANA YARIŞ PİSTİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..