Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil, seçim ve artan fiyatlar...

Son yıllarda otomobil üretim ve satışı; akaryakıta paralel artmaya devam ederken başka bir paralellikte Dolar'ın artması, Çin'in ekonomik manevraları ve ne hikmetse seçimsizlik! sonrası artan terör  olayları..En azından Türkiye'de hayat; düşük ama ceplerde yüksek enflasyon rakamları, her akşam gözyaşlarıyla geçen haber bültenleri, her şeyi unutmak için  yapılmış gibi duran aşk ve ağa dizileri, kavgayı, yalanı, kimseye 


birden fazla yerli otomobil var projesi var



 güvenmemeyi bilinç altına yerleştiren ve hakaretleri körükleyen yarışmalar, renkli, markalı hayatların ortaya konulduğu magazin programları içinde Nişantaşı'nda




da, Hakkari'de de, Edirne'de de, Hatay'da da; Suriyeliler'in Yunanistan'a geçmeye kalktığı Ege kıyılarında da, yepyeni otomobil konforunda traktörlerin yanında  otuz - kırk yıllık efsane  135 Massey Ferguson, 2000 Ford, 415 Fiat traktörlerle yapılan tarımla, hastanelerin kalabalıklığıyla, borç yüzünden artan davalar veya icralarla hayat devam ediyor.
Aslında çok şey söylemek mümkün..

Magazin ve siyaset programları değil gerçekleri yaşayanlardan, kaynağından doğruyu görmek ve görmeyi istemek! en gerçekçisi...

Neyse bunların yanında ülkemizde, şüphesiz olumlu (ama gidiş yolu nasıl o çok önemli )
yerli otomobil ve araç çalışmaları sürüyor.Bakanımız geçen günlerde açıkladı; Eylül ayında biribirinden farklı  4 yerliaraç tanıtılacak, testleri sürüyor şeklinde. Ağustos'ta üç araç gösterilecekti.yarın Zafer Bayramı'nda da ortaya çıkmazsa Eylülde görmemiz mümkün olacak!
Hürriyet'ten Emre Özpeynirci; Yerli otonun şifreleri adlı yazısında yerli otomobilin içinde,
 yarısı Katar'a ait yerli BMC, Malezyalı Proton, İngiliz Frezer-Nash, Çin'e satılan eski GM motor markası İsveçli Saab'ı nda adları geçiyor..

Basında yer alan yazı ve görsellerin dışında,  yerli otomobil  konusunda bir çok çalışma  ve hatta üretim var.Nedense boyalı basın bazı şeyleri az görüyor!
Yada göremiyor.

DMA; elektrikli otomobil üretiyor, Çinli bir firmayla anlaştı.Evet üretilen bir modeli Corolla kasası üzerinde yürüyor. Bunun dışında kendine has tasarımıyla yeni bir otomobil üzerinde çalıştıklarını bir kaç yıl önce yönetim açıklamıştı.

Volkicar; şimdilik sade ce yarışlar için  otomobil imal ediyor. Ama binek araç ürememek için hiçbir sebep yok..

Control; Avitaş Motorsport'un şimdilik sadece yarış otomobili imal ettiği markası. 
Diğer adı RX Lites.

Onuk Taşıt;  S56 ve Sazan adlı iki modeli var. Şimdilik az sayıda s56 üretimi devam ediyor. Satışı ABD ve Türkiye'de başlatacak. Sazan belki önümüzdeki senelerde az sayıda imal edilecek..

Üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerinin hazırladığı, yarışmalara katıldıkları ancak seri üretime geçilebilecek çalışmalar var; Aruna gibi




İmza; proje sahibin hareketleri ve geçmişi sebebiyle zor görünüyor!

TT Motor'un bir projesi vardı.

Sapmaz Cars; 3 Gen adlı biri spor  diğeri sedan olmak üzere elektrikli ve hibrid otomobil çalışması var.

Toruk Cars ; Elektrikjli şehiri içi  otomobili çalışma aşamasında.

Etox; 4 farklı otomobil tanıtılmıştı ancak yeni bir gelişme yok. 

Güleryüz'ün Parpali adlı mini otomobil-motosiklet tadınmda kabinli bir çalışması geçen sene sergilenmişti.




Karsan V1 ile uluslararası ihalellere bile girmişti..

E-Şehrim, mini otomobil projesi..

Begler adlı firmanın Eskilşehir'de hazırladığı elektrikli otomobil çalışması.

Maral ve Nily isteğe göre imal edilen üstü açık spor otomobilller.

Ülkem adlı hatchback otomobil çalışması ... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..