Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Eski Alman Yeni Çin Premium Otomobil Markası

Otomobil dünyasına adımını atan yeni marka; Borgward.Şimdilik yeni ve tek modeli olan BX7;  SUV kategorisinde bir araç.1929'da Alman kenti Bremen'de kurulan marka, 1963 yılında olaylı bir süreç sonucu iflas edip tarihin tozlu raflarına saklanan bir otomobil markası.Maybach, Datsun, Bugatti gibi yıllar sonra hortlatılan (!) Borgward'ın bazı kaynaklara göre sahibi Çinli Foton'muş. 


 Eski Alman'ın yeni ve ilk modeli




Ancak daha önceki yıllarda çıkan haberlere ve Alman oluşuna bakarak sanki bir Volkswagen yapımı bir filmmiş gibi geliyor!!!

Borgward.com/ adresinde firmanın adı Borgward Group AG olarak yer alıyor.



Frankfurt'taki Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni BX7 genel hatlar bakımında Volkswagen Tiguan'a, ön tarafından ise ABD'li ancak Çin'de satılan Buick'le benzerlik gösteriyor.

Borgward; Hansa, İsabella, Goliath, 2000, P100, 230 gibi otomobillerin yanında B Serisi kamyonet, minibüs, otobüsler, Borgward IV; hafif tank ve BFK-1 Kolibri helikopter üreten köklü firma.




2012 yılında Alman otomotiv dergielrinde de eyr alan bir haberde 1950'li yıllrda ürettiği 3 tekerli araçlara atıta bulunualark Volkswagen şirketnin Caddy modelini 3 tekerlekli olarak Borgward markasıyla imal edeceğine dair haberler yer almıştı!

Araca gelirsek 4.7 metre uzunluğa, 2224 beygirlik 2000 cc turbo motora, 300 Nm torka, 4x4 yürüyüş düzenine sahip.Yarı otomatik şanzımanlı SUV, 2017 yılından itibaren Almanya'da da satışa sunulacak.





Kaynak;
http://www.borgward.com/
http://www.otometre.com/2012/04/borgward-3-tekerli-vw-caddy.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Borgward

1 yorum:

  1. Yandan Volkswagen Tiguan bayağı benziyor. Bunun gerçek sahibi volkswagen mi diyorsunuz yani? Foton'un ürettiği araçlara baktım gerçekten de bu aracın seviyesinde bir aracı yok. Birden bire böyle bir araç yapacak hale geldilerse helal olsun valla :) Şöyle bir yerli otomuz olsa yok satardı :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..