Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Skoda; Yeni Fabia R5 Combi, Rapid Spaceback ScoutLine ve SüperB ile Gündemde

Skoda; bir yandan teknolojik ve tasarruflu otomobiller üretirken yeni araçlarını da otomobilseverlere tanıtıyor.. Çek markanın gündemdeki oyuncuları ise SuperB GreenLine ve SportLine, Fabia R5 Combi, Rapid Spaceback ScoutLine.En yeniler ise Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılacak olan Motor Show Fuarı'nda..


 Sportmen stattion



Skoda, 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dikkat çekici tasarımlarını ve yeni versiyonlara sahip modellerini sergileyecek. Geniş bagaj hacmi ve dinamik tasarımıyla Skoda Superb Combi modeli en ilgi çekici modellerden biri olacak. Diğer yandan Çek marka, Superb’in sportif versiyonu SportLine’ı ve çevreci versiyonu GreenLine’ı ilk kez Frankfurt’ta ziyaretçilere gösterecek.
18 inç veya 19 inç jantlarla tercih edilebilen, 15 mm daha alçak sürüş yüksekliğine ve spor şasiye sahip Superb SportLine, tasarım özellikleriyle de dikkat çekecek. Bununla birlikte Frankfurt Motor Show’da, Skoda’nın motorsporları alanında büyük başarılar elde eden Fabia R5’in station versiyonu Fabia R5 Combi de ziyaretçileri bekliyor olacak. Bu özel ralli otomobilinde 18 inç jantlar ve 1.6 lt 279 beygir güç üreten turbo motor yer alıyor.




Skoda’nın bir diğer yeniliği ise, Rapid Spaceback ScoutLine modeli olacak. Genç ve maceracı otomobil, farklı tasarımıyla ve sağlam duruşuyla dikkatleri üzerine çekecek.

Diğer taraftan Skoda'nın en üst otomobillerinden konforunun ynaında ekonomikliğiyle de dikkat çekiyor; tek depoyla 1780 km yol kat edebiliyor
Skoda’nın tasarımından teknolojisine ve motor gamına kadar baştan aşağıya yenilediği üçüncü jenerasyon Superb, yakıt verimliliği anlamında da dikkatleri üzerine topluyor. 100 km’de sadece 3.7 lt/100 km yakıt tüketimi ortalamasına sahip Skoda Superb GreenLine modelinin, 95 g/km CO2 emisyonu bulunuyor.

120 bg güç üreten 1.6 lt TDI dizel motorla ve 6 ileri manuel şanzımanla donatılan Superb GreenLine, sedan ve station versiyonlarına sahip. Çevrecilik standartlarını yeniden belirleyen Superb GreenLine’da, standart versiyondaki gibi start-stop ve fren enerji geri kazanım sistemi de yer alıyor.
Superb GreenLine’da standart modelden farklı olarak daha uzun vites oranları ve SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) sistemi yer alıyor. Bununla birlikte gövdede, şaside ve gövde altında aerodinamik olarak geliştirmeler kaydedildi.

Standart Superb’den 15 mm daha alçak olan GreenLine versiyonu hem sedan hem station karoserde özel bir spoyler barındırıyor. Bu sayede rüzgar direnci önemli ölçüde düşürülerek sedanda 0,263 ve Combi versiyonda 0,275’e indirildi. Yuvarlanma direncini düşürmek için 16 inç jantlarla sunulan araçlarda, 17 inç opsiyonu da sunuluyor. Tüm bu özelliklerle birlikte Skoda Superb Greenline versiyonu, dolu depoyla 1780 km’den daha fazla yol yapabiliyor. Skoda’nın çevreci Superb GreenLine modelleri ilk kez Frankfurt Fuarı’nda sergilenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..