Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Lexus modelleri; RX, GS ve IS


Kuzey Amerika'da başarıyla yoluna devam eden Uzakdoğu markası Lexus, şimdi de Avrupa'ya çıkıyor.Geçtiğimiz aylarada İstanbul AutoShow'da da gözleri üzerinde toplayan marka Frankfurta ilgi odağı oluyor.Sedanların yanında SUV modellerini de Avrupalı otomobilseverlere beğendirirken hibrit modelleriyle de 


Yeni Lexus RX



çevreci olduğunu gösteriyor..Yakında Türkiye pazarına  girecek olan Lexus’un SUV modeli Yeni RX’in Avrupaprömiyeri 2015 Frankfurt Motor Show’da gerçekleştirildi.2016 yılında Türkiye’de satışına başlanacak olan Yeni RX, sürüş özellikleri ve fonksiyonelliğiyle öne çıkıyor. Fuarda; Yeni RX ile birlikte, yeni tasarımıyla GS modelleri ve ürün gamına katılan 2.0 litre turbo motora sahip GS 200t de sergilendi. 

1998 yılında satışa sunulduğu günden bu yana her geçen gün daha popüler hale gelen RX’inyeni modelinin Avrupa prömiyeri2015 Frankfurt Motor Show’da yapıldı. 2016 yılında Türkiye’de tüketicisiyle buluşacak olan lüks crossover modeli RX, yeniden tasarlanan hibrit ve benzinli motorları, sofistike teknolojileri ve konfor donanımlarıyla bugüne kadar sunulan en iyi Lexus SUV modeli olacak. 




Keskin hatlara sahip tasarımıyla dikkat çekici bir gelişimi yansıtan yeni RX, Lexus ürün gamının DNA’sını daha cesur SUV hatlarıyla sunuyor.Yeni model tasarlarken Lexus’un hedefi, lüks karakterini koruyarak ve ergonomisini ileriye taşıyarak bir önceki modelden daha atletik ve daha cesur gövde tasarımı oluşturmaktı. Böylelikle bu tasarım hatları sayesinde Yeni RX, bir SUV’un esnekliğini ve premium bir sedan otomobilin sürüş konforunu bünyesinde topluyor. 
Hibrit ve benzinli güç ünitelerine sahip olan Yeni Lexus RX, yeni iç ve dış tasarımıyla gelişmiş ergonomilere ve lüks karakterinin altını çizen özelliklere sahip. Yeni RX’in fonksiyonellik ve lüks arasında kusursuz bir denge ortaya koyan dış tasarımı kabinde de aynı şekilde devam ediyor. RX’in sürücüsü ve yolcuları, yüksek duyusal kalite ve işçilikile karşılanıyor. 


YENİ LEXUS RX’İN PERFORMANSLI VE VERİMLİ MOTOR GAMI 
Yeni Lexus RX’in çok yönlülüğünü ve yeteneklerini artırmak adına birçok farklı motor seçeneği sunuluyor. Motor seçenekleri arasında, RX 450h hibrit motor,3.5 litre V6 benzinli motor, 2.0 litre turbo benzinli motor yer alıyor. 


Toplam gücü 313 hp olan RX 450h, 4600 d/dak’da 335 Nmtork üretiyor. 2.0 litre turbo benzinli motorla sunulan RX 200t, 6 ileri otomatik şanzımana sahip, 238 hp güç ve 1650-4000 d/dak arasında 350 Nmtork üretiyor. Artırılmış yakıt verimliliğine sahip RX 350 iseV6 benzinli motor, 8 ileri otomatik şanzımanla sunuluyor. 300 hp güç üreten RX 350, 4700 d/dak’da 370 Nm tork üretebiliyor.


 


Benzinli 4x4 modellerinde direksiyon açısından tekerlek hızlarına kadar birçok parametreyi ölçen sensörlerden faydalanan Dinamik Tork Kontrollü 4x4 sistem sayesinde, farklı zeminlerde ve yol koşullarında maksimum çekiş elde ediliyor. Yeni RX’te sunulan Adaptif Değişken Süspansiyon, aracın sportif bir sedan gibi yol tutuşuna sahip olmasını sağlamasının yanı sıra, mükemmel bir sürüş konforu ve denge de sunuyor. 


LEXUS’UN GS ÜRÜN GAMI GENİŞLİYOR 


Lexus’un lüks sedan modeli GS’nin yeni GS 200t modeli de Frankfurt Motor Show’un bir diğer önemli yeniliği oldu. GS 350, GS 450h, GS 300h modelleri arasına katılan yeni GS 200t ile GS motor seçenekleri daha da genişledi. Sıra dışı bir çevikliğe sahip 2.0 litre turbo benzinli motor ve sekiz ileri otomatik şanzımanlı GS 200t, 245 hp güç ve 350 Nmtork üretiyor. Bu sayede lüks segmentduayenlerinehem performanslı hem de verimli bir sürüş keyfi yaşatıyor. Bu motor zaman içinde diğer Lexus modellerinde de kullanılacak. 


3.5 litre V6 motora sahip olan Lexus GS350 modeli yenilenen versiyonuyla 317 hp güç ve 380 Nm üretirken, ürün gamının en üstünde hibrit gücünü benzinli motorla kombine ederek 345 hp güç üretebilen GS 450h yer alıyor. GS ürün gamında yer alan diğer hibrit model GS 300h ise, sadece 4.7lt/100 km tüketim ortalamasıyla dikkat çekiyor. 


LEXUS CT ve IS YENİ SPORT DONANIM SEVİYESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR 

Lexus, 2015 Frankfurt Motor Show’daI S ve CT modellerinin yeni Sport donanım seviyesini tanıtarak sportif karakterini bir kez daha gözler önüne serdi. Daha dinamik ve agresif çizgilere sahip F Sport versiyonunun yanı sıra, IS 200t Sport, IS 300h Sport ve CT 200h Sport modelleri desıradışı iç ve dış tasarım özellikleri sergilemeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..