Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Neden Kış Lastiği Kullanmalıyız?

 güvenli ve yerli lastik Yerli lastik markası Petlas, yaklaşan kış aylarının zorlu hava şartlarında güvenli sürüş için lastik seçiminin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Uluslararası testlerden başarıyla geçen Petlas kış lastikleri, rakiplerinden daha iyi çekiş ve kısa fren mesafesini sürücülere ekonomik fiyatla sunuyor.“Türkiye’nin Lastiği” sloganıyla yola çıkan Petlas, kış aylarında ağırlaşan yol şartlarında güvenle seyahat etmek için “kış lastiği”
kullanmanın şart olduğunu vurguluyor. 
Zorlu hava şartlarında güvenli sürüş deneyimi için kış lastiği kullanımının yaygınlaşması amaçlayan Petlas, sürücülerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor. Petlas, rakiplerine göre daha yüksek çekiş ve frenleme emniyeti sağlayan kış lastiklerini fiyat avantajı ile sunarak güvenli sürüş deneyimi yaşatıyor.
Neden Kış Lastiği Kullanmalıyız?
Kış lastikleri; düşük sıcaklıkta ( 7 derece altı ) veya kar kaplı yollarda özel kauçuk ve sırt deseni teknolojisi ile sürüş hakimiyeti ve kısa fren mesafesi sunuyor. Kış lastikleri karlı, buzlu zeminlerde ve düşük sıcaklıklarda yol tutuşu, çekişi ve kilometre performansı gibi önemli kriterlerde fark oluşturuyor. Kış lastikleri, FST ile geliştirilmiş tam silikalı sırt karışımı ile düşük sıcaklıklarda esnekliğini koruma ve karlı/buzlu zeminlerde yüksek tutunma yeteneğine sahip bulunuyor. Bu nedenle kış lastiği kullanımıyla özellikle büyük şehirlerde kış koşulları nedeniyle yaşanan trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçmek mümkün oluyor. Kış koşullarında hayati önem taşıyan fren mesafesi kış lastikleriyle yarı yarıya azalıyor. Kış lastiği kullanan sürücüler; karlı, buzlu zeminleri dert etmeden emniyetli sürüşün keyfini çıkarabiliyor.
Neden Petlas kış lastiği? 1998 yılında Alman RWTÜV kurum uzmanlarının denetiminden geçerek aldığı lastik tasarımını da içeren İSO 9001 kalite güvence sistem belgesi alan Petlas, sahip olduğu özellikler ile yağmurlu, karlı, rüzgarlı hava şartlarında emniyetli sürüş sağlıyor. Binek, hafif ticari ve 4X4 araç kullanıcıları tarafından tercih edilen Petlas kış lastiklerini geliştiren Ar-Ge yetkilileri, can ve mal güvenliği sağlamak için ülkenin yol koşullarına en uygun lastik çözümlerini sunduklarını belirtiyor. Petlas tarafından üretilen kış lastikleri, “özel tasarım sırt deseni” ile öne çıkıyor. Kış lastiklerinin desenindeki kılcal kanallı blok yapı, karlı zeminde yere daha iyi tutunuyor, rakiplerine göre daha yüksek çekiş ve frenleme emniyeti sağlıyor. Bloklar arasındaki çevresel ve yanal kanallar da, lastik ile zemin arasındaki karı etkin bir şekilde tahliye ederek zemin ile mümkün olan maksimum tutunmayı sağlıyor. Petlas’ın kış lastiklerinde kauçuk karışımı da emniyeti artırıyor. Kış lastiklerinin yere temas eden yüzeyi, özel silikalı karışım teknolojisiyle düşük sıcaklıklarda sertleşmiyor. Bu sayede yola daha iyi tutunuyor, daha kısa fren mesafesi sağlıyor. Kış lastiklerindeki yüksek diş derinliği ve en iyi hale getirilmiş sırt genişliği, lastiğin karlı çamurlu zemin içine standart lastiklere göre daha fazla batmasını sağlayarak yol ile temasın korunmasına yardımcı oluyor. Finlandiya’da yapılan kış lastiği testlerinden (Test World | Winter Testing in Lapland, Finland) başarıyla geçen Petlas, sürücülerin ve yolcuların kışı güvenle yolculuk etmelerini sağlıyor.
Petlas’tan güvenli sürüş önerileri:
  • Aracınızdaki 4 lastiği de kış lastiği olarak kullanın. Çünkü yalnızca çekiş lastiğinin kış lastiği olarak kullanılması yeterli değildir.
  • Kar ve buz üzerinde etkin yol tutuş için lastik hava basıncı önerilen değerlerin altında veya üstünde olmamalı.
  • Karlı ve buzlu yollarda hızınız daha düşük olmalı.
  • Takip mesafenizi daha uzun tutun, ani fren, direksiyon hareketleri ve hızlanmalardan kaçının.
  • Aracınızın suyunun donmaması için antifriz kullanın.
  • Yolda görüşünüzü engellememesi için aracınızın camları ve kaportası üstündeki karları yola çıkmadan mutlaka temizleyin.
  • Antifrizli cam suyu kullanın. Cam suyunuzu yola çıkmadan kontrol edin.

Petlas Hakkında
1976 yılında kurulan, 1989 yılında da ilk lastiğini üreten Petlas, 2005 yılında itibaren üretimini Türk sanayiinin güçlü kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesinde sürdürüyor. Bu tarihten itibaren fabrikadan yönetim politikasına, AR-GE çalışmalarından insan kaynaklarına her alanda markayı daha da ilerletecek adımlar atıldı. Petlas, 2.000.000 m²'lik alan üzerinde yer alan 350.000 m²'lik kapalı alana sahip fabrikada her türlü kara taşıtı lastiğin yanı sıra savaş uçağı lastiği de üretiyor. "Güvenli Lastik" kavramına büyük önem veren kuruluş, lastik-deney test merkezinde ürünlerini uluslararası standartlardaki testlerden geçiriyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 90’nın üzerinde ülkede satışa sunulan PETLAS, belirlediği vizyonu gereğince dünya pazarlarında, uluslararası markalaşma sürecinin gereği olan araştırma-geliştirme, teknoloji, üretim, yönetim ve pazarlama anlayışı ile yer alıyor ve her geçen gün pazar payını artırıyor.
www.petlas.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..