Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobilde, Kim Ne Yapıyor?

Otomobilin gündemi Volkswagen..
En az altı ay kadar gündemde emisyon, doğaya salınan gazlar, Volkswagen ve beraberindeki markalar, dizel mi benzinli mi konusu yer alacak..
Türkiye'nin gündemi de Dünyanın Halk Arabası Volkswagen.Ancak, dünyanın gündemi en çok değişen ülkesi Türkiye'de bu hafta Fiat Egea ile Temsa'da en çok
konuşulan konulardan ikisi oldu.


Halk otomobilindeki değişim



Türkiye'de üretilerek Avrupa ve çevrre ülkelere satılacak Egea'dan iki model daha ortaya çıkacak. Bursa'da üretilen Egea, İtalya'da; daha önce Türkiye'de de imal edilen (hatchback ) Fiat TiPO nun adını kullanacak..Avrupa ülkeleri C ve alt sınıflardaki sedan otomobilleri sevmez.Ancak, Akdeniz ülkeleri biraz daha esnek bu konuda.Yeni Egea, Yeni Tipo,

Aralık ayında lansmanı yapılarak İtalya'da satışa sunulacak..

Dış tasarımı rakip beğenilerden gelirken iç tasarım biraz basit kalmış görünmesine rağmen iyi bir fiyat, tasarruflu motorlarla, karışım ama güzel bir dış tasarımla bu otomobil iyi satar gibi görünüyor..

Zaman zaman satılacağı gündeme gelen yerli otobüs imalatçısı Temsa geçtiğimiz günlerde Yeni Safir Plus'u tanıttı. Bir kaç gün sonra Avrupa'da yapılacak otobüs fuarında da Yeni Maraton , Yeni MD7 ve diğer araçlarını ortaya çıkaracak.Maraton' u yerli otomotiv severler ve sektör daha özgün beklediler.Yeni Safir Plus, Yeni Maraton'dan daha kendine has bir araç olarak görünüyor..

Ayrıca Yeni Tourmalin, Yeni MD7, Amerika'ya sayılan TS Serisi otobüslerin hakkını da yememek lazım!

Yine Amerika'dan devam edelim; ABD'ye Türkiye'den ihraç edilen ilk otomotiv ürünü olan araçları üreten dünyanın en büyük 10 traktör fabrikasından Uzel artık yeni sahibini bekliyor. Uzun bir dönem iflasla uğraşan, toparlanmaya ve borçlarını ödemeye çalışan Uzel, başarılı olamadı. Sahiplerinin miras meslesi yüzünden Uzel; ekipmanları, makinaları ve arazisi satışa çıkarıldı.Yeri AVM için ideal görünüyor!Aslında markanın yeni traktör projesi yanında elektrikli traktör çalışması da vardı.Satışa çıkma tarihi 13 Kasım 2015.

Son araştırma ve bilgilere göre en çok beyaz otomobiller satılıyor. Sonraki renk ise gri.

Son dönemlerde ki gibi bu yılda en çok satılan markalar içinde ilk sıra Volkswagen'e ait.

TRafikte benzinli otomobil sayısı LPG ve dizelin gerisinde kaldı.

Otomotiv Distibütörleri Derneği (ODD) nin verilerine göre bu yıl Eylül'e kadar olan toplam araç satışı 663 000 olurken bunun 447 075'ini ithal edilen araçlar oluşturuyor!2015 yılı otomobil ve ticari araç satışları 2014'ü yakalayabilecek gibi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..