Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Şampiyonluk potasında 4 pilot kaldı

Otomobil yarışlarının en ayrıcalıklı olanlarından Lassa V1 büyük çekişmeye sahne oluyor.Hem yerli bir otomobil hemde en ilgi çekici tek marka kupası olan yarışta 4 yarışçının şampiyonluk mücadelesi sürüyor.8 000 kişiden fazla kişin takip ettiği yarışı Can Tolon kazandı.


Volkicar da yarış sürüyor


Türkiye’nin motorsporları organizasyonu Lassa V1’de sezonun 4. yarışı Pazar günü Aydın’da yapıldı. Lassa V1’in Monacosu sayılan Aydın, her sene olduğu gibi yine çok kalabalıktı. 8 binin üzerinde kişinin takip ettiği yarışı Can Tolon üçüncü kez üst üste kazandı.Son iki yarış ise Kocaeli ve Adana 'da gerçekleştirilecek.

Lassa V1 Aydın yarışı 20 pilotun katılımı ile gerçekleşti. Bir önceki İzmir yarışında sıfır puan çekerek şampiyonluk potasından uzaklaşan Can Tolon’un hem kazanmaya hem de rakiplerinin puan kaybetmesine ihtiyacı vardı ki Aydın yarışında tam da bunlar yaşandı.Şampiyona lideri iddialı pilot Yağız Avcı sıralamalarda istediği sonucu elde edemedi. Yarış esnasında yaşadığı mekanik sorun yüzünden de üst tura çıkamayarak yarışı 13. sırada ve günü puansız kapattı. Geçen yarış Tolon sıfır puan çekmiş ve şampiyonluk mücadelesinde geriye düşmüştü ancak Aydın yarışında Yağız Avcı’nın puan alamaması ile tekrar mücadele arttı. Şampiyonluk potasında 4 pilot var geriye sadece 2 yarış kaldı.






AYDIN’IN HAVASI PİSTTEKİ MÜCADELE KADAR SICAKTI
Yarışı ikinci sırada bitiren Dağhan Ünlüdoğan podyumun özlenen yüzlerinden biri idi. Bir süredir istediği gibi sonuçlar elde edemeyen Ünlüdoğan doğum gününde kazandığı ikincilik ile sezona yeniden merhaba dedi. Geçen senenin üçüncüsü Koray Muratoğlu ise bu sene iddialı başlamış ancak pistlerde başarılı sonuçlar elde edememişti. Koray, bu yarış elde ettiği üçüncülük ile hala iddialı olabileceğini ortaya koydu. Burak Çukurova’da istediği gibi bir yarış geçiremeyen diğer isimdi. Sıralama sonrası final grubuna kalamayan Çukurova 5.lik ile yetindi. Yarışın dördüncüsü bu sene yükselişini devam ettiren genç pilot Ayhancan Güven oldu. Ayhancan, geleceğe yönelik başarı sinyalleri vermeye devam ediyor. Yarışı tamamlayamayan tek isim ise üst tura çıkma mücadelesini fazla zorlayan Fahir Talib oldu. Handikap turunda oldukça hızlı viraja giren Talib, VOLKICAR’ın kontrolunu kaybederek beton bariyerlere çarptı ve yarışa veda etti. Master Cup’ın kazananı Özgür Gür, Gençler Klasmanı’nın kazananı ise Ayhancan Güven oldu.

İNCE PUAN HESAPLARI BAŞLADI
Aydın yarışı sonrası 57 puan ile Yağız Avcı ve Can Tolon liderliği paylaşıyor. Hemen arkalarındaki iddialı isim Burak Çukurova’nın puanı 56. Toprak Candan 41 puanda ve genç yetenek şampiyonluk şansını son iki yarışa taşıyor. Pilotlar her yarış d
dağıtılan para ödüllerinin yanı sıra, sezon sonunda şampiyon olarak prestijli Altın
Kupanın da sahibi olmak istiyorlar. Lassa V1’in bir sonraki yarışı 18 Ekim Pazar günü İzmit Körfez Pisti’ne yapılacak ve NTVSpor’dan canlı olarak yayınlanacak.




8 BİNİ AŞKIN İZLEYİCİ MALAZGİRT MEYDANI’NI DOLDURDU
Lassa V1’in başladığı 2011 senesinden bu yana VOLKICAR’ı kucaklayan Aydınlılar, yine yarış parkurundaydılar. 8 binin üzerinde seyirci sıcak havaya rağmen Malazgirt Meydanı’nı mahşer yerine çevirdi. Aydın halkı yarışların yanı sıra, yurt dışından gelen motosiklet şov ekibinin gösterileri ile de keyifli vakit geçirdiler. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kendisi için özel hazırlanan VOLKICAR ile şov yaparak Aydınlıları selamladı.


Son yarışlar
5. 18 EKİM 2015 KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
6. 8 KASIM 2015 ADANA ŞEHİR YARIŞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..