Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

12 milyon Skoda, bir fabrikada üretildi

Bir dönem Türkiye'de imal edilen 1202 ve 1203 kamyonet ile 1985'lerde ithal edilen 120L otomobillerle hafızalarımızda ilk kez yer alan Skoda’dan 12 Milyonluk üretim rekoru geldi.Skoda'nın ilk SUV modeli Yeti'nin 500 000'inci modelini banttan indiren Çek marka, geçtiğimiz günlerde de 1905'ten beri Mlada Boleslav'daki fabrikasında 12 milyonuncu aracını üretti.


 Skoda'dan yine yeni bir rekor geldi


Skoda markasının ana fabrikası olan Çek Cumhuriyeti'ndeki bu üretim merkezinde;
Octavia, Octavia Combi, Fabia, Fabia Combi, Rapid ve Rapid Spaceback modelleri üretiliyor. Geçtiğimiz yıllarda bu tesise büyük bir yatırım yaparak modernleştiren Skoda, 2017'de ise 86 milyon euro'luk bir başka yatırımla yeni pres atölyelerini devreye alacak.

Bu arada Türkiye'ye ithal edilen tüm Skoda modelleri Çek üretimi.
Şu an itibariyla en hesaplı modeli 41 500 TL ile 1.0 litrelik (75 ps) Yeni Fabia olurken en pahallı modeli ise 2.0 TDI motorlu (190 ps) 4x4 yürüyüş düzenindeki Yeni SüperB modeli.
120 yıl önce Laurin and Klement’in küçük bisiklet üretim noktası olan Mlada Boleslav fabrikası, şu anda otomotiv endüstrisinin en gelişmiş ve en güçlü fabrikalarından biri haline geldi. Bu fabrika aynı zamanda tüm Skoda modellerinin yüzde 50'sinden daha



 



fazlasının üretiminde pay sahibi olmaya devam ediyor. Günde 800-1200 adet arasında aracı banttan indirmeyi başaran fabrika, üretimine 1895'te bisikletle başlamış, ardından motosiklet üretimi yapmış ve nihayet 1905'te ise otomobil üretimini gerçekleştirmişti. Şu anda burada otomobilin yanı sıra benzinli motorlar ve vites kutuları üretimi de yapılıyor. Fabrikanın üretim tarafında ise 15 bin kişi istihdam ediliyor.

Üretim rekoru olarak dikkat çeken 12 milyon aracın yaklaşık 3.3 milyonunu Fabia modelleri oluştururken, 2.8 milyon civarında ise Octavia üretimi gerçekleştirildi. Çek markanın Mlada Boleslav dışında bu ülkede iki fabrikası daha bulunuyor. Skoda bunların yanı sıra Çin, Rusya ve Hindistan'da üretim tesislerine sahip.

Unutmadan, Skoda.com.tr; Türkiye'nin en sade, en kullanışlı ve karışıklığa sebep olmayan otomobille ilgili internet sitelerinden biri.İstediğiniz bilgiye çabuk ulaşırken özellikle Eylül ayından beri dikkatleri üzerine çeken emisyon değerleri konusunda da bilgilendirici.

Yüce Auto -Skoda Auto
* Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Auto bir Doğuş Otomotiv ortaklığıdır.
* Orhan Yüce tarafından kurulan Yüce Grubu, otomotiv sektöründe 60 yıllık bir geçmişe sahiptir.
* Otomobil Distribütörleri Derneği’nin de kurucusu olan Orhan Yüce, aynı zamanda derneğin “Onursal Başkanı“dır.
* Yüce Auto, ISO 9001 ve VW Grup TÜV kalite yönetimi sertifikalarına sahiptir.
* Yüce Auto A.Ş. Türkiye genelinde 38 Yetkili Satış, 40 Yetkili Servis ve Yedek Parça Satış Noktası ile hizmet vermektedir.
* 2014 yılında 14.537 araç teslim eden Yüce Auto, bir önceki yıla göre satışlarında %13.3 artış sağlayarak %2.48‘lik pazar payına ulaşmıştır.
* 100 yılı aşkın geçmişiyle dünyanın en eski otomobil üreticileri arasında yer alan Skoda, 1895’te üretimine önce bisiklet ve motosikletle başladı.
* Skoda, 16 Nisan 1991 tarihinden itibaren bir Volkswagen Group markasıdır.
* Marka, bugün dünya çapında 7 farklı modelin üretim ve satışını gerçekleştiriyor: Citigo, Fabia, Roomster/Praktik, Rapid, Octavia, Yeti ve Superb.
* 2013 yılında Skoda, 15 milyonuncu aracını üretti.
* 2014’te bir takvim yılı içerisinde 1 milyondan fazla araç satan Skoda tarihinde bir rekor kırdı.

1 yorum:

  1. Skoda bir zamanların külüstür denen aracı şimdi ise kalite ve zerafet

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..