Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Tübitak'tan tanıdığımız NEVS, Renesas Electronics ile işbirliği yapacak

Saab markasının otomobil bölümünü satın alan NEVS, elektrikli otomobil konusunda çalışmalarına ve işbirliklerine hız veriyor.Türkiye'nin yerli otomobil için Saab 9-3 modelinin haklarını aldığı firma, yeni bir elektronik şirketiyle beraber çalışacak.Mikrodenetleyici ve otomotiv yarı iletkenleri üreten Renesas Electronics Corporation ile öncelikli olarak Çin pazarı için yeni sistemler, yeni ve çevreci otomobiller üretmek istiyorlar.


Yerli otomobil ve Nevs ile onun işbrliği yaptığı firmalar


Mikroişlemciler konsunda dünyanın önde gelen imalatçılarından olan Renesas Electronics, ünlü Japon firması NEC Electronics Corporation ilede entegrasyon içinde çalışıyor.

Mikrodenetleyiciler, SoC çözümleri , analog ve güç cihazlarının dahil olduğu yarı iletken çözümleri imali, araştırma ve geliştirme konusunda faaliyette bulunan Renesas Electronics dünyanın 20 ülkesinde iştirakleriyle yer alıyor.

Yerli otomobil gelişiminde Saab 9-3 platformunun satın alındığı NEVS ile işbirliği yaptığı(ve yapacağı) firmalar ( Renesas Electronics dahil..)ın ülkemizeyansıması olacak mı zaman içinde yaşayarak göreceğiz.


Bilgi için http://www.saabcars.com/
http://www.renesas.eu/
http://www.otometre.com/2015/10/yerli-otomobil-ve-volkswagen-sanayi.html
http://www.otometre.com/search/label/yerli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..