Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Honda Civic Hatchback

Honda'nın en çok sevilen modellerinden biri olan Civic, ilk kez  1972 yılında bantlardan indi.Türkiye, Honda'nın bu modelini 1983 yılından sonra tanımaya başladı. Otomobilde ithalatın  başlamasıyla Avrupalı markalar kadar Japon otomobilleride Türkiye'ye yoğun bir giriş yaptı.Bu sayede 1970'lerde lisansla üretime başlayan, markası dışarıda yerli otomobiller (!) kendilerine çeki düzen vermeye başladı!

Geçen gün;  başını bir ağaca dayamış, üzüntüden mi, yorgunluktan mı kimsesizlikten mi bilinmez  ilk nesil kırmızı bir Honda Civic Hachback modeline rastladım.Haliyle, emektarın lambaları, yazıları  (dişleri) dökülmüş.1979'da kadar üretilen ilk versiyon, düşük yakıt tüketimi, çevreyi az kirletmesi gibi özelliklerle bir çok ödül almış.
 
Amerika'da da sevilen aracın önceki yıllarda belki bireysel olarak gelmesi sayılmazsa Türkiye'ye ilk gelişi 83-84'lerden sonra başlar.İlk model ağırlıklı olarak hatchback, SW, RS (sportif versiyon) ve kamyonet olarak üretilirken Türkiye'de ilk kez 1998 yılında sedan modeliyle Gebze Şekerpınar'da bantlardan indi.

10'uncu nesil Yeni Civic (sedan) ise 2016 yılı ortalarından itibaren Türkiye'de de üretilmeye başlanacak..Bu kez üretimin 50 binleri geçmesi bekleniyor.

Civic, rakipleri ( Golf, Escort/Focus, Corolla, Lancer) gibi ilk yıllarda daha küçükken her nesilde boyutları büyüyerek üst sınıfa yaklaştı.
 
İlk nesil Civic; 355 cm uzunulğa, 51 beygir ve 1169 cc hacimli önde yer alan bir motora sahipti.Bu motordan başka 53 beygirlik 1237 cc,  1488 cc CVCC teknolojili 54 beygir ve 64 beygirlik 1500 cc 'lik motorlarla satışa sunuldu
 
.En önemli sorunu ise paslanma olarak ortaya çıktı.
Son bir not; Honda Civic, 1985'lerden sonra Rover markasıyla lisansla  üretildi.

Bilgi; www.honda.com
http://historia.motorgiga.com/
http://www.hondadreams.es/
https://es.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic
 http://www.otometre.com/search/label/Honda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..