Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil ve tank üretmek isteyen BMC; yeni tesise hazırlanıyor

Türkiye'nin en önemli otomotiv firmalarından BMC, Karasu'ya yerleşmek için çalışmalara başladı.İlk kurulduğu yıllardan bugüne  çekici,kamyon, minibüs, otobüs, zırhlı askeri araç ve motor üreten firma, satın alındıktan sonra yerli otomobil  ve yerli tank üretmek istedğini, bu yönde çalıştığını, patron Ethem Sancak ve ilgililerce ifade edilmişti.

 BMC



BMC'nin yeni adresi Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri
Bölgesi; Karasu  şehir merkezinin Sakarya Nehri tarafında yer alacak.Ve BMC ile belki de bir çok firma burada yer alırken, Sakarya kenti Toyota, Otokar, Başak Traktör, Türk Traktör ve GAZ Ticari Araçlar'ın yanına yeni markalar ekleyecek..

Bakanlar Kurulu’nun 8/4/2015 tarihli yazısısıyla Karasu'nun yeni otomotiv üssü olması kesinleşirken bu konuda en hızlı şekilde harekete geçen BMC oldu.Diğer taraftan bu bölge tamamen BMC'ye mi verilecek sorusu akla geliyor. Zira haberlerde BMC'nin adı geçerken başka bir otomotiv firması veya markasının adından bahsedilmiyor!
BMC'nin Karasu'ya fabrika kurmasıyla ilgili kısa dı ÇED olan Çevresel Etki Değerlendirme Toplantılarıda yapılmaya başladı.




İlk bilgilere göre 222 000 Hektar alanda yılda 60 000 motor, 20 000 kamyon, 4 000 otobüs, 1000 adet taktik araç, 1500 tekerlekli zırhlı araç, 100 zırhlı araç üretilmesi planlanıyor.Döküm ve talaşlı üretim merkezi de kurulması planlanan bölümlerden biri olacak.

Otoajanda.com'un 1 Aralık'taki haberine göre ise İzmir'de fabrika içinde bulunan dökümhane kapatılıp yıkılacak kararı alındı ayrıca 51 çalışanın işine son verildi.
Yeniden toparlanan BMC'nin bazı çalışanlarını işten çıkarması ilginç.Dökümhanenin kapatılması ise Sakarya/Karasu'ya fabrika kurulana kadar hazır motor alınacağını ayrıca yeni model araçlar için kalıpların dışarıdan temin edilebileciğini akla getiriyor..

2016 yılıyla yepyeni ve Euro 6 normlarına uygun BMC'leri yollarda ve satış noktalarında görebiliriz!

Kaynak; http://www.csb.gov.tr/iller/sakarya/index.php?Sayfa=haberdetay&Id=18169
http://www.yenisakarya.com/16292-ispiroglu-bmc-tarihi-firsat-haberi.html
 
http://www.borsadirekt.com/haberler/782441-bmc-nin-savunma-sanayi-araclari-uretim-tesisi-projesi-ile-ilgili-ced-dosyasi-halkin-gorusune-acildi
 http://www.otometre.com/search/label/BMC
 http://www.otoajanda.com/haber/7449/bmcde-yeni-toplu-isten-cikarmalar/
http://www.haberler.com/sakarya-da-bmc-yonetiminden-ced-bilgilendirme-7825388-haberi/

4 yorum:

  1. İnşallah yerli oto üretilir. İşten çıkarma yapmaları ilginç olmuş:( Megastar minibüsleri tekrar üretecekler mi acaba? Rusya ile darıldık gaz minibüsleri kapanır mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. Yerli otomobilde BMC büyük olasılık olacaktır!BMC, ürettiği araçların yenileyerek 2016 yılı içinde ortya çıkacak gibi. GAZ ticari araçları bir süre elindek, malzemlerle üretilir. Üretim sıkıntıya düşmeden ikili ilişkiler düzelme eğilimine girecektir.Zira her iki tarafta kaybetmek istemeyecek!Rusya ilişkileri bu şekilde giderse yeni Lada Vesta Türkiye ye getirilmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BMC , gaz ile birlikte bir minibüs üretse ya. Daha güzel bir minibüsümüz olurdu :) Lada vesta da yılan hikayesine döndü. Gelmeyecek herhalde :)

      Sil
  3. GAZ'ın önceki aracı Gazelle/Sobol Ford Transit, şimdiki aracı Next ise Mercedes Sprinter ile bir beraberlik sonucu ortaya çıkmış araçlar.BMC 415, Isuzu kökenli Çinli JAC'tan alınıyorsa maliyet sebebiyle düşünülüyor olabilir.Yinde kendine has bir model olosa iyi olur.Ve yerli üretim!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..