Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Renault Clio Artık Çok Genç

Renault Clio modeli üretim amacı ile ülkemizde her zaman yoğun ilgi gören modellerden biri olmuştur. 4. nesli ile Bursa Renault Fabrikalarında üretilen Renault Clio, yine uygun fiyat etiketi ve düşük yakıt tüketimi konularında amacına ulaşmış gibi görünüyor.


 Gençlerin otomobili Renault Clio



Bir önceki nesline göre oldukça sportif ve dinamik çizgilere kavuşan Clio, tamamen değişen yüzü ile hedef müşteri kitlesini de gençleştirmiş oldu. Hatta görünümünden dolayı “Çok fazla genç işi” olduğunu düşünenler bile var.

Selefine göre dış tasarımında büyüyen Clio, bu artışı iç mekanına da yansıtmayı başarmış. Arka cam üzerine gizlenmiş kapı kolları modelin coupe algısını da arttırmış.

İç mekana geçildiğinde farkedilen genişlik ile kullanılan çift renkli kokpit tasarımı ilk göze çarpan yenilikler. Özellikle dokunmatik ekranın bulunduğu orta bölümde kullanılan piano black plastik, araç içinde kalite algısını yukarı taşımayı başarmış.

Gerek dış, gerekse iç tasarımda satın alım öncesi kişiselleştirilebilme seçenekleri de sunan Renault Clio, orta seviyedeki malzeme kalitesi ve arka görüş alanının kısıtlı olması eleştiri alan tasarım konularının başında geliyor.

Her ne kadar biraz sarsıntılı olsa da artık modellerinde kullanılmaya başlanan Start&Stop sistemi yakıt tüketimi konusunda katkı sağlamayı başarıyor. Benzinli motorlarda makul sayılan yakıt tüketimi özellikle modelin dizel motorlarında oldukça başarılı değerler sunuyor.

Hızlanma isteği konusunda cansız ve yüksek hızlarda tam performanslı olmayan Renault Clio, bu konularda talebi olan kullanıcıların tercih etmemesi gereken bir model olabilir. Aynı zamanda yüksek hızlara ulaşıldığında kabin içine yol sesinin de yansıdığını belirtmek gerek.

Yumuşak direksiyonu ile özellikle şehiriçi manevralarında büyük kolaylık sağlayan Clio, sert süspansiyon yapısının sağladığı sürüş özellikleriyle de iyi bir yol tutuş performansı sergiliyor. Ancak sert süspansiyon sistemi modelin bozuk yollarda beklenildiğinden daha fazla darbe ve gürültü sesi almasına da sebep oluyor.

2 adet benzinli ve tek dizel motor seçeneği ile satışa sunulan Renault Clio, ilk kez kullanılan 0.9 litrelik motoru ile de dikkat çekiyor. Yakıt tüketimini düşürmeyi hedefleyen motor boyundan büyük bir iş başararak kendinden beklenmeyen bir performans sergilemeyi de başarıyor.


 Gençlerin otomobili Renault Clio




1.2 litrelik benzinli motorun 75 beygirlik düz ve 120 beygir gücünde otomatik vites seçenekleri bulunuyor. Çift kavrama EDC sisteminin kullanıldığı otomatik vites özelliği modelin 1.5 litrelik dizel versiyonunda 90 beygir olarak karşımıza çıkıyor.

Renault Clio, tüm modellerinde ABS, EBD, ESP, LED Gündüz Farları, Hız Sabitleme Sistemi, Yokuş Kalkış Desteği, USB ve Bluetooth bağlantısı gibi donanımlara standart olarak yer veriyor. Her ne kadar arka camların baz donanım paketinde manuel olarak sunulması eleştirilse de üst paket seçeneklerinde sunulan Sis Farı, Alaşım Jantlar, Arka Park Sensörü, Yağmur ve Far Sensörü, Navigasyon Sistemi, Katlanabilen Yan Aynalar, Dijital Klima ve Anahtarsız Çalıştırma gibi yüksek donanımlar, Clilo’nun zengin donanım çeşitliliğinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Gerek fiyat etiketi gerekse servis yaygınlığı ile araba kampanyaları arasında sıkça aranan modellerden biri olan Renault Clio, düşük bakım maliyetleri ve zengin donaım özellikleri ile de iyi bir alternatif olma özelliğini koruyor.
ilk yayın tarihi 20.01.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..