Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Avrupa B Sınıfında Türkiye'de Üretilen Otomobil, Satışlarını Yüzde 12 Artırdı


Avrupa ve Türkiye'nin B segmenti otomobilde tercihi Getz'in takipçisi oldu. Dünya Ralli Şampiyonası'nda olduğu gibi tüm dikkatleri üzerine çeken ve geçen yıl büyük bir çıkış yapan İzmitli Hyundai i20; 
toplamda1 milyon rakamını geçerken satışlarını da % 12 oranında arttırdı.


 i20 çıkışa geçti



2002 de Getz ile birlikte Avrupa’daki B segmentine giriş yapan Hyundai, 2008 yılına kadar bu ekonomik ama kaliteli modelle yüksek satış adetlerine ulaşarak ilgi odağı olmayı

başardı. 2008 yılından sonra i20 modelini lanse ederek çıkışını sürdüren Hyundai, ikinci nesil i20’nin artan kalitesi ve konforuyla beraber popülerliğini ve bilinirliğini artırdı.

Avrupa’da B segmentinde 2.7 milyon üzerinde araç satılırken bu rakam toplam satışların yüzde 22’sini oluşturuyor. Bu önemli pazardan kendine pay almak için model kalitesini sürekli üst düzeyde tutan Hyundai, 2014 yılının sonlarına doğru piyasaya sunduğu GB kodlu Yeni i20’yle de bu hedefine ulaşmış oldu. Hyundai i20, Avrupa pazarında çok fazla tercih edilerek bir bakıma markanın Avrupa’daki satışlarının yüzde 20’sini oluşturdu. Hyundai, 2015 yılında Avrupa’da toplam olarak 458 bin adet araç satışı gerçekleştirirken bu rakamın 92 bin adetiyse Yeni i20’ye ait.





Markanın Kore dışındaki ilk fabrikası olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası da bölgenin küçük otomobil ihtiyaçlarını karşılayarak, i20 modelinin Avrupa’daki tek üretim üssü haline geldi. Şu an Türkiye’de en çok binek otomobil üretimi gerçekleştiren ikinci fabrika konumundaki Hyundai Assan, gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla da yurt dışına en çok binek araç gönderen ikinci fabrika olarak öne çıkıyor. Her yıl 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Hyundai Assan’ın yıllık hacmi 200 bin adetten fazla.

Avrupalı müşterilerinin beklentilerine göre geliştirdiği yeni nesil otomobillerini yine Avrupa’da üreterek satışa sunan Hyundai, bölgede oldukça popüler olan B segmentinde Yeni i20 ile önemli bir ivme yakaladı. Yeni i20, özellikle ilgi çekici tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekerek dünyanın en saygın tasarım kuruluşları olan Red Dot Design ve If Design tarafından “2015 Yılın Otomobili” olarak seçildi ve başarısını perçinlemiş oldu. Daha sonra, başta Almanya olmak üzere tüm dünyanın en saygın otomobil dergisi olarak görülen Auto Bild Dergisi ve okuyucuları tarafından da “Altın Direksiyon 2015” ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz yıl aldığı tüm talepleri satışla sonuçlandırarak hem başarı grafiğini hem de marka imajını yukarı çeken Hyundai, 2016 yılında devreye girecek Yeni i20 Active modeliyle de yoluna emin adımlarla devam edecek. Özellikle serinin yeni üyesi i20 Active’de kullanılan 1.0 litre 122 beygirlik Turbo GDI motor sayesinde, düşük yakıt tüketimini ve performansı da beraberinde sunmuş oluyor. 1.0 litrelik T-GDI turbo motor, i20 ailesinin diğer üyelerinde de kullanılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..