Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Uzel Traktör'ün biraz zamana ihtiyacı var!

Bir zamanlar,  dünyanın en büyük traktör firmalarından,Türkiye'nin en çok traktör üreten kuruluşlardan, ve Amerika Birleşik Devletleri'nde  Ford Transit Connect ve Temsa otobüslerden önce traktör ihraç eden Uzel Traktör; eski günlere dönecek gibi görünüyor!Zira, https://www.facebook.com/uzelmakina adresinde Uzel Makine Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel; ''... güzel haberleri verebilmek için bir miktar daha vakte ve sabra ihtiyaç var ancak çalışmalarımız tüm


 Uzel eski günlere dönecek


hızıyla devam ediyor..'' diyor...
Daha önce yeni traktör üzerinde çalıştığı hatta elektrikli traktör üretmek istediklerini açıklayan Uzel Traktör'ün, zorda olsa bu işin üstesinde kalktığını görmek isteriz..
Demirkapı'daki fabrikanın önü eski günlerde ki gibi kalabalık değil sessiz.Ama az da olsa bir hareket olduğunu  hafta içi kenarda köşede 2-3 otomobili gördüğümüzde anlıyoruz!
Bu arada birçok firma, Uzel'in ürettiği traktörlerin benzerlerini üretmeye , montajlamaya başladı.




 İflas etmeden önce Düzce'de motor fabrikası kurmak isteyen firma, bu amacını gerçekleştirememişti.

 Traktör fabrikasının ilk parselini  Sinpaş Gelir yatırım Ortaklığı'na satıldığına dair eski haberlerde internet arşivlerinde duruyor.
Uzel Makine Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel'in Facebook Sayfası'nda yaptığı açıklama şu şekilde;

Değerli Uzelliler,
Bir kez daha yeniden sizlere hitap edebilmekten memnuniyet duyuyorum. Sevinçliyim, sizlerle arada uzun dönemler olsa da bağımızı devam ettirdiğimizi bilmek güzel… Hüzünlüyüm, henüz özlediğimiz güzel haberleri verebilmek için bir miktar daha vakte ve sabra ihtiyaç var ancak çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor; ara ara gelişmeler olduğunda sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Aramızdaki iletişim kopukluğu, ne yazık ki daha önce de yaşadığımız gibi yoğun bir bilgi kirliliğine yol açtı. Var olan durum şudur :
Uzel’in statüsü her ne olursa olsun bir yönetimi vardır. Uzel, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da benim liderliğimde profesyonel, bilinçli, stratejisini ve değerini bilen insanlar tarafından yönetilecektir.
Uzel ile ilgili birtakım hayaller besleyen, bu nadide yapıya zarar veren, vermeye devam edenlerin emelleri gerçekleşmeyecektir. Bugüne kadar bu yöndeki girişimlerin tamamı sonuçsuz kalmıştır.
Bugün itibariyle hukuku ve hakkaniyeti hiçe sayarak usulsüz bir şekilde asla benimsemeyeceğimiz bir ürünü “Uzel” ismi ile ürettiğini zanneden ve bundan küçük menfaatler sağlamayı umut eden güruh, fabrikamızdan temizlenmiş, fabrikamız tekrar yönetimimize teslim edilmiştir.
Biz, bir kişi veya aile değil, çatısı altında bulunan, ondan ekmek yiyen, iş yapan, hizmet sağlayan, hisselerine sahip olan binlerce insanız. Bizi ayakta tutan Şirketimize ve kendimize olan inancımızdır. Haklılığımızdan ve adaletten zerre şüphemiz yoktur.
Daha önce de söyledim, yine söylüyorum: Uzel’in çalışması, Uzel’in ilerlemesi her şeyden önce bir haktır, Uzel’e ve çalışanlarına yakışandır ve olacak olan da zaten budur.
Yakın zamanda güzel haberlerde buluşmak dileğiyle, her birinizi tek tek selamlıyor ve Uzel’imizin bayrağının sevinçle dalgalandığı günlerde bir arada olmayı diliyorum.
E.İ.Önder Uzel

 Kaynaklar; https://www.facebook.com/uzelmakina/posts/946152902099273
 https://www.facebook.com/uzelmakina
 http://www.iha.com.tr/haber-onder-uzelden-icradan-satilik-aciklamasi-503515/
 http://www.finanstrend.com/haber/90199/uzel-in-ilk-parselini-sinpas-gyo-kapti
 http://www.radikal.com.tr/ekonomi/uzelin-ilk-parselini-sinpas-gyo-kapti-1070726/
 https://www.sinpasgyo.com/tr-TR/News.aspx?NewsTypeID=1&NewsID=178
 http://www.traktoryedek.com/2011/11/24/sinpas-gyo-uzel-traktor-fabrikasini-37-milyon-tlye-aldi-gunun-bombasi/
 http://www.konuthaberleri.com/sinpas-uzel-in-yuzde-kacini-satin-aldi.html
 http://www.otometre.com/search/label/Uzel

3 yorum:

  1. tecrübe ve kalite açısından her konuda yeterli olduğunuzu düşünüyorum eski 165-175-185-188 serisi traktörleri eski görünümünü bozmadan biraz teknolojik yenilikler ekleyerek üretmeyi düşündünüzmü halen çiftçilerimizin gözbebeği olan o serileri üretip çiftçilerimize sunmanızı tavsiye edrim eminim ki çok rağbet görecektir.

    YanıtlaSil
  2. uzel olarak deneyiminiz ve teknolojik yeterliliğinizin üst düzeyde olduğu tartışılmaz,çiftçilerimizin yıllardır beklediği halen yeniden üretileceğine inandığı klasik mf 165-175-185-188 traktörleri uzel klasik olarak görünümünü bozmadan sadece teknolojik bazı iyileştirmeler yaparak yeniden üretmenizi tavsiye edrim çok çok ilgi göreceğinden şüpheniz olmasın.

    YanıtlaSil
  3. Aslında güzel fikir ama bizim Uzel Traktör'le haber ve yorum yazmaktan başka bir ilgimiz yok.
    Diğer taraftan MF 240 gibi model zaten teknoloji katkılarıyla bir çok firma tarafından imal ediliyor..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..