Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Yamaha modelleri fuardaydı; MT-25, XSR700 ABS, XV950 Racer ABS, FJR1300AE, X-Max 250 ...

En yeni, en güçlü ve en çekici motosikletlerini tanıtan Yamaha, organize edeceği ‘Motosiklet Festivali’nin  duyurusunu da  fuarda gerçekleştirdi...EuroAsia Moto Expo 2016'da önceki yılda yaptığı yüzde 11 büyüme ve 18900 adetlik satış rakamnını daha üst seviyelere taşıyacaklarını açıkladı..Motosiklet Festivali ise mayıs ayı içinde gerçekleştirilecek.Diğer taraftan, Yamaha, Eurosia Moto Bike Fuarı'nda meraklılarının dört gözlebeklediği MT-25, MT-10, XSR700 ABS, VMAX 60th Anniversary, XV950 Racer ABS, FJR1300AE ve X-Max 250 IRON MAX ABS modellerini tanıttı. 


 Japon devi Yamaha yeni modelelrini tanıttı.



Tüm dünyada milyonlarca takipçisi olan ‘Yard Built’ projesi kapsamında, Türkiye’den Bunker Customs’ın kişiselleştirdiği XSR700 sergilendi. Yamaha'nın ilk kez fuarda lanse ettiği bu proje ile bir marka Türkiye'de ilk kez kişiselleştirmenin yaygınlaşması için öncü oluyor. Ayrıca yine Türkiye'de ilk olacak ve Yamaha'nın organize edeceği ‘Motosiklet Festivali’nin de duyurusu fuarda gerçekleştirildi...





Yamaha, bugün yılda ortalama 6 milyon adet motosiklet üreten, sürüş performansı ve teknolojisiyle sektöre yön veren bir dünya markası... Her yıl çıkardığı farklı ürün kategorilerinde yeni motosiklet modelleri tüm dünyada milyonlarca takipçisi tarafından merakla bekleniyor. Yamaha Motor Europe yapılanması içinde faaliyet gösteren Yamaha Motor Türkiye, 2016'nın en yeni modellerini Eurasia Moto Bike Fuarı'nda Türk motosiklet severler için görücüye çıkardı. Geçmişin ikonik motosikletlerinin tarzlarına ve tasarımlarına saygı gösterme inancı ile üretilen Faster Sons serisinin modelleri olan XSR700 ABS, motosiklet sevdalılarının yoğun ilgisi ile karşılaştı.





Türkiye'nin en çok ilgi gören fuarlarından biri olan Eurasia Moto Bike'ın ilk gününde gerçekleştirilen basın lansmanında Yamaha, sektör adına bir çok ilkin duyurusunu yaptı. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sektörün liderlerinden olan Yamaha markasının Satış & Pazarlama Müdürü, aynı zamanda MOTED Başkanı Nihat Çadırcı, "geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Moto Bike fuarına büyük bir katılımın oldu. Biz de standımızda yeni modellerimizle yoğun ilgi gördük. Bu fuarda da gördük ki kullanıcı tercihlerinde değişim gözlenmekte olup kaliteli ve 250cc gibi orta segment ürün gamına ve büyük hacimli motosikletlere doğru yönelme yaşanıyor" dedi.





Ürün gamına bu yıl bir çok yeni ürün eklediklerini belirten Nihat Çadırcı, yeni modeller MT-25, MT-10, XSR700 ABS, VMAX 60th Anniversary, XV950 Racer ABS, FJR1300AE ve X-Max 250 IRON MAX ABS ile bu yıl pazarda önemli bir büyüme yakalayacaklarını belirtti. Çadırcı, sözlerine "her türlü kullanıma ve zevke uygun, Japon teknolojisini en iyi şekilde yansıtan modeller piyasaya sürüyoruz. Yamaha Motor Türkiye olarak büyümemizi sürekli kılıp 2010 senesinde 3.500 adet ile yola çıktığımız pazarda 2015 senesinde 18.700 adete ulaştık. 2016 senesinde de yeni modeller ile satışlarda bir büyüme bekliyor ve 20.000 adedin üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Türkiye'de motosiklet kullanımı gün geçtikçe artıyor. Şehir trafiğinin yanında insanların doğaya dönüş çabaları içinde onları en mutlu eden ve özgürleştiren aracın motosiklet olduğunu fark etmeleri sektörde büyümeye neden oluyor." şeklinde devam etti.

Türkiye'de 37 ilde toplam 72 bayi ile hizmet veren marka, 2015 yılında trafik kayıtları baz alındığında yüzde 11 büyüme başarısına imza attı. Yamaha Motor Türkiye, satışını ve pazar payını her yıl artırırken 2015 senesinde 18.900 perakende satış adedine ulaştı ve satışlarını son 5 senede yaklaşık 5 katına çıkardı. Pazar payı da 2.7'den 11.2'ye ulaştı. 2015 senesinde elde ettiği satış adediyle de Yamaha Motor Avrupa yapılanması içerisinde 4. sırada...


 Japon devi Yamaha yeni modelelrini tanıttı.



Türkiye'de kişiselleştirmeye yatırım yapan ilk marka...

Yamaha bu yıl yeni teknolojilerin dışında kişiselleştirme üzerinde de yoğunlaşarak ‘Yard Built’ projesi kapsamında Bunker Customs ile bir işbirliği gerçekleştirdi. Bunker Customs'ın kişiselleştirdiği XSR700 modelini ilk kez fuarda sergilediklerini belirten Nihat Çadırcı, " Yamaha Motor Avrupa için son birkaç yılın en önemli çalışmalarından bir tanesi de ‘Yard Built’ projesi. Bu proje ile amaç, kişiselleştirme üzerine çalışan dünyaca ünlü tasarımcılarla işbirliği yapıp standart Yamaha modellerini temel alarak neler üretilebileceğini tüketiciye göstererek ilham vermek. Yamaha Motor Türkiye olarak, Türkiye'nin de bu akımın etkisine girmeye başladığını görüyor ve retro tarzı ürünlerin satışında gelecekte önemli artışlar bekliyoruz. Kişiselleştirilmiş motosiklet alanına Yamaha Motor Türkiye olarak öncülük ederek bu segmentin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz." dedi.

Türkiye'de ve dünyada kişiselleştirme üzerine adını duyurmuş Bunker Customs'un kurucuları Mert ve Can Uzer kardeşler, ‘Yard Built’ projesi kapsamında XSR700’ün hafifliğini ve gücünü sadece asfaltta değil daha bozuk yol koşullarında da tadını çıkartabilecek bir hale getirmek için tam 3 ay boyunca gece gündüz çalıştılar ve bu modeli kişiselleştirerek fuarda sergilenen motosikleti ortaya çıkardılar. 'Faster Sons' felsefesinin yaşayan örneği gerçek konsept motosiklet XSR700'ün retro ve sokak tarzına kişisel yorumunu katan Bunker Customs, kişiselleştirme felsefesinin tüm dinamiklerini sonuna kadar kullandı.

Yamaha'dan Motosiklet Festivali...

Bu yıl çok farklı bir projeye imza atacak olan Yamaha, 19-22 Mayıs tarihleri arasında Motosiklet Festivali düzenleyerek tüm kullanıcıları ve motosiklet gruplarını marka ayırımı olmaksızın tek bir etkinlik çatısı altında toplayarak bir ilki gerçekleştirecek. Doğanın içinde kamp havasında geçecek festivalde konserler, yarışmalar, etkinlikler ve motosiklete dair çeşitli buluşmaların yer alacağı ve gelenekselleşmesi planlanan dev bir organizasyona imza atacak. Yamaha, bu festivalle motosiklet kültürünü yaygınlaştırarak sektörü hareketlendirmeyi planlıyor.
Teknolojisi ve yenilikleri ile konuşulan marka olmasının yanı sıra sosyal marka anlayışıyla ilerleyen Yamaha, düzenli olarak motosiklet sürüş eğitimleri verdiği Yamaha Riding Academy ile trafikte bilinçli ve güvenli sürüş için çalışıyor. Üniversitelerde öğrencilerle motosiklet üzerine seminerler düzenleyerek ücretsiz eğitimler veriyor. Trafikte kadın sürücü sayısının artması için de çeşitli projeler yürüten Yamaha, geçtiğimiz yıl Türkiye'yi tek başına, 40 günde, motosikleti ile dolaşan Gülşah Merve Yüksel'in ulaşım sponsoru oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..