Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Audi’den sürücüsüz yarış

 sürücüsüz otomoviller yarışıyorAudi’nin düzenlediği sürücüsüz model otomobil yarışmasında geleceğin otomotiv teknolojilerini yarışıyor.Almanya’nın en prestijli 8 üniversitesinden gelen takımlar ,  otomobillerinin hünerlerini gösterirken 10 000 Euro luk ödülüda kazanmaya çalışacak.

Audi’nin geleceği otomotiv teknolojisi olarak da gösterilen “otonom sürüş” yani sürücüsüz sürüş konusundaki çalışmaları devam ediyor. 

Almanya’nın Ingolstadt kentindeki Audi Müzesi’nde 22-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek ve dünyadaki birkaç otonom model otomobil yarışmasına, 8 üniversiteden ekipler katılacak.
Audi tarafından alt yapısı sağlanan ancak yazılımları ve sensörleri ekipler tarafından geliştirilen Q5 model otomobiller, gerçek yaşam koşullarının birebir kopyalandığı pistte yarışacak. Elektrikli model Q5’ler, pisti en hızlı ve en hatasız şekilde tamamlamaya çalışacak. Piste çıkan Audi’lerin kavşaklarda durmaları, yol kenarındaki trafik levhalarını okumaları, yol koşullarına uygun hızlanıp yavaşlamaları ve önlerindeki araçlar arasındaki güvenli mesafeyi korumaları gerekecek.

Birinci gelen ekip, 10 bin Euro, ikinci ise 3 bin Euro ve üçüncü de bin Euro ile ödüllendirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..