Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMW; 100, xDrive Modelleri de 30 Yaşında ve Vision Next 100


Premium otomobil markalarından BMW, 100 yaşına bastı.Önce uçak motoru üreten Alman marka, aynı ülkeden Mercedes Benz'le hep tatlı-sert bir rekabet içinde olmuştur.BMW'nin 100.cü yılı için , rakibi Mercedes Benz 'in bir ilan ve video yayınlaması tatlı rekabetin güzel yanlarını gösterirken bildiğimiz kadarıyla da bir ilkti.


 İlk BMW 100 yaşında



Bu tip paslaşmalar genellikle spor sahalarında rastlanılan şeyler..
Günümüzde otomobil, motor ve motosiklet imal eden Bayerische Motoren Werke Türkçesi'yle Bavyera Motor Şirketi (BMW) ilk olarak uçak motoru üretmiş bunu 1923 yılında motosiklet (ilk model R32) izlemiş ve 1929 yılında da ilk otomobilini üretmiştir.


1928 yılında satın alınan Eisenach AG , Dixi adıyla İngiliz Austin Seven modelini üretiyordu. BMW bu firmayı satın alınca Dixi modeli de isim değiştirerek BMW 3/15 olarak imal edildi.Bu durumda BMW'nin ilk otomobili aslında bir Austin Seven modeliydi diyebiliriz!







1960'larda mali olarak zora giren marka, uçak motoru üretimini bırakırken günümüzde premium otomobilleri, elektrikli araçları ve motosikletleriyle dünyanın her köşesinde ilgi gören sevilen bir marka; aynı zamanda; bir zamanlar Austin ile aynı şirkete ait olan Mini ve Rolls Royce markalarının da sahibi..







BMW, zaman içinde; 507, 328, 315, Z8, 1500, 2002 gibi adını otomobil tarihine yazdıran modelleri üretti.




BMW, güncel olarak 1, 2, 3, 4, 5 ,6, 7, X, Z4, M ve İ Serileri'ni üretiyor.







BMW, yüzüncü yılı sebebiyle yeni bir konsept otomobil tanıttı; Vision Next 100.
4 koltuklu araç, bilgisayar ve internet destekleriyle sürücüsünün tüm isteklerini güvenliği de ihmal etmeden gerçekleştiriyor.







Diğer taraftan,30 yıl önce dört çeker pazarına giren BMW; xDrive dört çeker sistemiyle popüler liğini sürdürüyor.BMW X modellerinin yanı sıra BMW 1 Serisi’nden BMW 7 Serisi'ne kadar tüm model serilerinde 4 tekerden çekiş sistemi sunuluyor.

4x4 özelliğindeki ilk BMW, 1985 Frankfurt Otomobil Fuarında (IAA) BMW 325i "Allrad" modeliyle ortaya çıkmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..